Blogg om höns och lantliv

Gödselkaos!

rede-till-honshus
Jag tömmer gödselbrädan och passar på att ha hönsen lösa. Men, eh, dom vill ju hellre vara med mig när det ska städas!
Nuppe är mest nyfiken, det räcker inte att titta på lite på avstånd utan han vill gärna vara i händelsernas centrum (snart är han på väg in). Rova och Dora tar det än så länge med ro.

rede-till-honshus1
‘Det var ett jäkla liv därinne, vad gör dom? Nä, nu får vi nog gå in och se vad dom har för sig.’
Kan säga att det var ganska mycket kuttrande och sprättande…

rede-till-honshus8
Efter att jag lyft ner Nuppe från gödselbrädan (nä, för man vill faktiskt inte ha allt utsprätt på golvet, det är ju liksom själva tanken med att ha en gödselbräda…) härjade han vidare till annan inredning! Han kluckade glatt när han fick syn på hökorgen. Tittade ner och skrockade, stolt över att ha hittat nåt användbart. Dora var inte sen med att hoppa i. ‘Aahh, vilket perfekt rede!’

rede-till-honshus4
Kira gick lugnt och la sig på det vanliga stället. Här får man vara ifred (oftast).

rede-till-honshus2
Jag brukar passa på att städa lite när jag ändå är i farten och då åker prylarna ut, med eller utan höns! Kan kännas liiiite som att hönsen är i vägen ibland, speciellt när man städar… Känns det bekant?

rede-till-honshus5
Jaha, vad händer nu då?? Nån mer än jag som kan förutspå vad som kommer hända?

rede-till-honshus6
Jomenvisst… Dora tittar frågande på Nuppe men Rova, till höger, tyckte detta var väldigt spännande och följde dramat inifrån hönshagen.

rede-till-honshus7
Dino tyckte det blev lite stökigt därute så han gick in till Kira. Vet inte vad han gör i redet, men men… Det är rätt sött. Stödsamtal? Lägeskoll? Han vill nog bara vara med på ett hörn för att hålla sällskap.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar