Blogg om höns och lantliv

Kontakt

Annonser

2 thoughts on “Kontakt

 1. Berit Fransson on said:

  Blir lite fundersam när jag läser din blogg om hur vida jag ska låta hönorna
  få härja utanför hönsgården. Kanske lite större hönsgård och göra lite trevligt för dem där -har en hel del ovanliga växter som inte får bli hönsmat. Vivi Tisding, amatörodlare i Eldsberga hade sina Koschin ute, men de är kanske inte lika glupska. Hur som helst går det framåt med planerna. Har varit på hönsbytardag och kollat läget och bestämt oss för en stomme på 15 kvadrat.

 2. Hej Berit!
  Det låter bra med 15kvm! Spännande!
  Ang. växter vet man aldrig vad de gillar och det är mycket som är giftigt, men inte säkert att alla höns är lika klåfingriga som våra… men ingen av våra har stått och riktigt ätit på växterna, de smakar bara lite. Men innan plantor kommit upp för säsongen kan de behöva skydd så de inte rafsar där.
  Det är mest Dino – rirtuppen – som är på och testar allt hos oss. Det kan säkert vara olika beroende på vilken ras (och personlighet!) man har på dem. Kanske kan du skydda växterna med nät eller ett litet staket av blompinnar (vi gjorde det till pionerna och det har gått bra), det behöver inte vara så kraftiga grejer. En stor hage är toppen och så kan de vara ute bara under uppsikt. En rekommendation är att bygga så pass stor och hög hage att man lätt kan kratta och greja därinne plus att det möjliggör att sätta sittpinnar, träd eller buskar där :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: