Blogg om höns och lantliv

Om bloggen

Dino-o-jag-till-bloggVälkommen!
Jag som bloggar bor i det halländska landskapet med min sambo och våra höns, hundar och parakiter. Tillsammans har vi ett nybyggt hus med lantlig trädgård och omgivning, lite Bullerby-känsla faktiskt! Djuren sköter vi tillsammans även om jag är den som lägger mer tid och engagemang på höns och fåglar. Jag är helt enkelt den mest hönsmammiga av oss!
Jag skriver mest om våra höns men också om våra andra djur och livet på landet. Jag kan inte kalla mig hönsexpert men är väl en sådan där halvt erfaren halvt påläst amatör som inte drar sig för att ringa och fråga veterinären om råd.

Jag blir glad om jag kan inspirera dig till bra skötsel och trevlig hönshållning och ge tips men också om jag lyckas visa hur individuella höns verkligen är. De är så sociala, sällskapliga, nyfikna, vackra, roliga och kommunikativa! De har t.ex mer än 30 olika läten som de kommunicerar med varandra och de är både intelligenta och har god förmåga att associera. Trots det är höns det mest extremt utnyttjade djurslaget i världen…
Vi ser våra höns som husdjur och familjemedlemmar och värnar om deras behov. Det blir också så mycket roligare att ha djur när man går in för det och får anstränga sig lite. Min önskan och dröm är att man börjar erkänna höns/kycklingar/tuppar som husdjur och att de får leva på ett mer naturligt sätt utan industrier.

Det lantliga och lite mer händiga livet började när vi hade röjt vår nyköpta tomt och huset var på plats. När vi flyttat in inredde vi husets övervåning själva – ett spännande och lärorikt men också tidskrävande och påfrestande projekt! När bygget efter fyra månader var klart fortsatte vi med diverse projekt utomhus. De har med tiden blivit några stycken… Utomhus-projekten är roligare tycker jag! Ibland försöker jag alltså vara lite händig men överlämnar det mesta till min sambo och svärfar… Några andra intressen är träning, trädgård, promenader, film, fotografering, intressanta inspirerande pratstunder, kreativt skapande samt djur och djuretik. Förutom att blogga driver jag det egna företaget GUARDA SPIRIT som förstås också är en stor del av mig.

Du är välkommen att kommentera eller ställa frågor! Du får självklart dela de inlägg du vill i sociala medier. Alla bilder i bloggen är mina egna om inget annat framgår. Vill du ha en eller flera bilder så fråga mig först.

Tack för ditt besök! //Katarina

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: