Blogg om höns och lantliv

Potatis till alla!

midsommar-hons
Hoppas du oxå haft en härlig Midsommar! Vi var 16 pers. här på Midsommarafton och det blir liksom alltid potatis över… Inte hönsen emot förstås. Eller hundarna. Eller nymfparakiterna. Bra att ha husdjur som hjälper till att äta upp! 🙂

midsommar-hons2
Rova hjälper gärna till att äta upp Kiras potatis. Men det finns ju risk att få nån efter sig så då springer man helt enkelt iväg med potatisen… (eh, såna där påfund känns väl lite bekanta…?). Fast vi hade faktiskt bara en aktivitet på Midsommar, inget säckhoppande eller skedspringande, bara en frågetävling. Nästan alla frågor handlade förstås om höns… T.ex hur många tår en höna har och vilken ögonfärg Dora har.

midsommar-hons3
‘Hallå därinne, finns det mer??’
Alltså mest stolt var jag över Dino på Midsommar. Han var så charmig, nyfiken, lugn och sällskaplig! Lät sig tålmodigt inspekteras och klappas av många barnhänder. Lyckan var när en av de vuxna delade med sig av en bit melon! Och så hittade han en muffinsform under bordet som han fick jobba med en stund. Annars fanns det mest smulor under de minsta barnen, det insåg han snabbt… 🙂

Annonser

Single Post Navigation

3 thoughts on “Potatis till alla!

  1. Äter de rå eller kokt potatis? Har läst att de inte tål rå, ändå vill jag minnas att man alltid gav dem potatisskal förr (rått).

    • Kokt! Jag brukar inte ge potatisskal men ibland kokt potatis med skal. Dock ska de aldrig vara gröna eller dåliga. De ska generellt inte äta några stora mängder potatis, inte för att det skulle vara giftigt men det blir mest bukfylla, det mättar bra och då äter de för lite av allt annat som de behöver och som är mer näringsrikt. Men lite då och då är ok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: