Blogg om höns och lantliv

Tillgivna tuppar!

hons-pioner5
Där är han igen, min tillgivne, gosige Dino. Sedan Nuppe gick bort har han nu ensam ansvaret för att hålla ihop flocken. Det lyckas lite sådär… Dino tycker nämligen oxå om att ha koll på vad man själv gör och om man kanske har godis med sig…

hons-pioner7
Har haft höns när vi var små och hade en favorittupp som hette Lillen och var en Wyandotte. Hade oxå en väldigt tam kochin-tupp som hette Ajax. Vår fine Nuppe var också tillgänglig, inte på det kramgoa sättet som Dino, men han gick ofta fram och kollade vad man gjorde. Ibland stog han bara och tittade nyfiket på en, gärna med ögonkontakt. Han var så fin. Nuppe gillade inte att bli lyft och fasthållen, precis som de andra leghornen, men var ändå så social på sitt sätt.

pioner-hons
Dino är både stilig, utåtriktad och väldigt tam. Honom kan man bara lyfta upp och gosa med när man vill. Och han står gärna kvar för han gillar att bli kliad i nacken… Och lyfter ibland lite på vingarna för att visa att man ska gosa in fingrarna i det där duniga, fjuniga, mjuka därunder. Han är heller inte rädd för att sitta i knät på främlingar. När vi har gäster får de inte gå hem förrän de tittat på hönsen och om de vill får de gärna mysa med Dino.

pioner-hons1
Den här självständiga lilla rultan Rova går gärna lite egna vägar så Dino försöker ha koll både på henne, de två andra som rymmer och mig.

pioner-hons4
Så ofta resulterar det i att man ser honom stå lite bortkommen och bara titta… Öh, var är alla?
Är det nån mer än jag som har en tupp som är tamare eller mer social än hönorna?
Hade varit roligt att höra om! Dela gärna med dig! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Tillgivna tuppar!

  1. Vilken fin beskrivning av Dino! Ett par av de tuppkycklingar som nu är stora är extra tama och sitter gärna i knät och följer efter mig var jag än går på gården. Tuppar är så härliga i sin uppsyn, med sitt ansvar och alla sina sysslor blandade med deras egna små personliga egenheter och personliga behov som att få bli kelad med. Alla är unika och fåglar har också känslor! Kram från oss till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: