Blogg om höns och lantliv

Vilken slags trädgård gillar höns?

raser-hons
Känner oss lyckligt lottade att ha så härlig trädgård för höns och hundar. Naturtomt med lite blandade inslag. Höns gillar berg, där finns mossa och den är spännade att krafsa bort. Och så gillar Dino att spatsera däruppe och därifrån både hålla koll på hönorna och mig  (typ titta in genom fönstret och så… 🙂 ).

raser-hons2
De gillar oxå högt gräs, det kan man gå och dra lite fröer från, och gömma sig i/låtsas att man inte hör när man ropar in dom.

raser-hons1
Sen gillar de den klippta fina gräsmattan, skönt att gå på och där finns klöver och maskrosblad (i alla fall i vår ähum…) och fint kort gräs att äta av. En veterinär sa att gräs är jättebra för hönsens trampdynor, det är nåt med att det liksom vaxar in fotsulorna och skyddar mot sår m.m. De gillar oxå träd och buskar, för skugga, vindskydd och skydd mot rovfåglar.

raser-hons3
Höns är glada bara dom får vara ute lösa en stund varje dag och få lite grönt, man behöver inte ha nån särskild slags trädgård. Och man behöver inte ha nån stor tomt. Men visst är lite variation roligt för dom. De gillar lövhögar, gräs, sten och så sandig/lösare jord för sandbadning (de väljer ofta en rabatt…). Och så blir de förstås väldigt glada om de får vara med på uteplatsen för att sola eller bara göra en sällskap. 🙂 Man kan nog säga att våra höns är överallt, även om de har vissa favoritplatser. Men där de är minst är på grusuppfarten. Den är nog inte så rolig (om inte Magnus byter däck eller nåt annat kul just då förstås…!).

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: