Blogg om höns och lantliv

Före och efter

fylla-karr2
Sådär! Nu har det djungelaktiga ‘kärret’ blivit fin, grön gräsmatta! Och staketet har förlängts ut och hägnat in ‘den nya delen’. Har tyvärr ingen bra bild från före härifrån men tänk vildvuxet och gropigt nedanför kullen ut mot vägen, så förstår du kanske… Stor förändring, men det var faktiskt inte så jobbigt. Sly och träd röjde vi själva. Fick sen ett bra pris hos en mindre, pensionerad grävare i trakten som hittade överbliven jord från landsvägsdiken i området. Han fixade några lastbilsflak med jord som han sen plattade ut till överenskommen form och lutning. Sen återstog bara vårt eget jobb – plöja med jordfräs, plocka bort grästuvor. Och plocka bort skräp… Glas, plast och burkar. Att det ska vara så svårt att slänga burkar och glasflaskor i en papperskorg…! Eller ännu hellre panta! När såna grejer slängs längs landsvägar hamnar de i slåtterängar som sen strimlas av plöjmaskiner, så hamnar de sylvassa skärvorna i djurmaten, så jäkla onödigt! Mycket plockande blev det alltså och sen kratta, känna efter och jämna ut i oändlighet. Sen till sommaren var det bara att slänga ut lite gräsfröer och vattna. Obs, obs! och tills gräset tagit sig, se till att obehöriga hålls borta, typ hönor…!

fylla-karr
Före.

fylla-karr4
Efter. Ska nog sätta några murgrönor som får klättra vid staketet. Älskar murgröna!

fylla-karr1
Före.

ett-karr
Efter. Staketet är nu flyttat nästan ända till vägen och gräsmattan har blivit mycket större. Tack och lov slapp vi knipsa av allt nät och skruva ur alla brädor vi hade i staketet, för vi grävde upp plintarna och flyttade hela moduler. Ett väldans pussel, men sen räckte det med lite finlir så var det klart!

fylla-karr7
Före.

fylla-karr5
Efter. Lite längre ifrån och inte riktigt rätt vinkel, men ändå. Vi sparade de bästa träden, några björkar och den stora videgruppen nere till höger.

fylla-karr8
Före.

fylla-karr10
Efter. Viden kommer trivas mycket bättre nu med space runt sig!

fylla-karr9
Före.

fylla-karr11
Efter. Staketet är nu på plats runt hela trädgården. Eh, inte för att leghornen begränsas av ett staket men… I alla fall – härligt för hundar och höns med så mycket gräsmatta!

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Före och efter

  1. Tessan on said:

    Ser väldigt fint ut med den stora gräsmattan! Som sagt, bra utrymme för hundar och höns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: