Blogg om höns och lantliv

Att skaffa höns

honsen
Nu är det många som ordnar för att skaffa höns… Vad ska man tänka på? Dela gärna med dig i en kommentar! Hade varit roligt att höra om dina erfarenheter. Bra att kunna inspirera andra! Så hit med både goda tips och missar!

honsen5
Det är så mysigt att se hönsen gå omkring och prata och trivas i det gröna! Och dom är ju så sällskapliga! Sen tycker jag det är väldigt roligt att göra fint för dom – fixa lite inredning i hagen, sätta nån ny pinne, slänga in nån gammal stubbe, kratta, plocka lite klickar och småpyssla. Dessutom är det bra att hålla efter lite varje dag så behöver man inte storstäda så ofta! 🙂

honsen1
Jag tycker höns är väldigt lättskötta. Men det största jobbet är förberedelserna – att fixa ett bra hus och hage. Kan man göra ett ordentligt och bra hus och tillräckligt stor hage behövs det inte så mycket underhåll sen. Läs mer om hönshus och hage under denna kategori i höger kanten.

honsen3
Men det gäller att hålla koll när de är lösa i trädgården! En rovfågelsattack går fort. Och rovdjur finns året om – mink, räv, hök m.m.
Jag tycker att man ska skaffa en riktigt stor hage till dom och göra deras miljö så trevlig som möjligt, så de kan trivas även när de inte kan vara lösa ute.

honsen8
Ute lösa tycker jag alla hönor måste få vara ofta! De behöver det för att få i sig ätbara saker, näringsämnen, och så klart att få utlopp för sina behov av sprättande och springande! Vi brukar ha hönsen lösa så fort vi ska var ute i trädgården – om så än bara för en stund. Just här njuter fina Rova av friheten! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Att skaffa höns

  1. Jessica on said:

    Underbar blogg för en som förbereder sig för höns 🙂 Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: