Blogg om höns och lantliv

Theo och hönsen

adoptera-hund
Det går bra med Theo och hönsen nu! 🙂 Han är superduktig!
Vi tränade i koppel i början, då och då gjorde han lekfulla utfall mot dom som vi nejade bestämt. Sen har det gått fort framåt.
Han tycker inte dom är så intressanta egentligen. Han är betydligt mer fokuserad på eventuella inkräktare, som den beskyddande nallebjörn han är.

adoptera-hund1
Kanske är det något extra med de rumänska f.d gatuhundarna eller så är det bara vi som är så lyckligt lottade att ha fått två så otroligt lyhörda hundar. Så kloka, ödmjuka och lätta att jobba med! Är så nöjda med både dom och Hundhjälpen!

adoptera-hund2
Med en hund som lätt upptäcker ätbara saker får man ju se så det inte blir konkurrens (om eh, ärtorna…). Theo har kommit på att de är mycket goda (vilket även matglade Dino tycker…). Men ingen av hundarna är å andra sidan särskilt resursbevakande, man kan lätt ta ifrån dem ben osv. om det skulle behövas.

adoptera-hund3
Andruska fattade blixtfort att hönsen och parakiterna tillhör familjen. Här känner jag mig helt lugn! Blir hönsen för närgångna (för de är ju inte det minsta rädda…!) går hon lugnt undan och lägger sig på en ny plats.

adoptera-hund4
Oj, här kom nån i full fart! Se upp hönsen! Springa på höns av misstag, ja, den risken finns ju, för när de leker är det rena virrvarret av svansar och rykande grästuvor…

adoptera-hund8
‘Vart tog alla vägen? Hallå?’
Det är så härligt att kunna vara ute tillsammans med både hundar och höns! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: