Blogg om höns och lantliv

Hönsen fyller 4 år!

bloggen8
Idag blev det tårta! För hönsen fyller 4 år! 🙂 
Eller, jag vet ju inte exakt när de kravlade ur sina ägg för första gången men det borde vara här i dagarna.

bloggen2
Det blev lite blandat plock från köket – havregyn, kokosflingor, linfrön, potatis, solrosfrön, nässepulver, blandat med juice. Succé som alltid! Höns är väldigt tacksamma och gillar det mesta! Häromdagen fick de några kidneybönor, det gillades oxå!

bloggen9
Systrarna Kira och Dora gör det mesta tillsammans. De värper ibland ihop och hittar på diverse hyss. Nedan ‘porträtt’ och presentation av födelsedags-älsklingarna efter dagens ‘tårta’!

bloggen1
Rova, lite barsk både i sättet och utseendet. En självständig dam som älskar att vara ute! Hon och Dino är alltid sist in att gå och lägga sig! Hon hänger mest med Dino, eller snarare, hon går på egna turer och Dino följer efter och försöker hålla koll… Hon är sådär rultig och satt med superlen och fluffig fjäderdräkt… Så go att hålla (även om hon ger lite barska ljud ifrån sig när man lyfter upp henne…).

honsblogg
Genomsnälle, anspråkslöse gentlemannen Nuppe (med matrester i ansiktet) tar hand om alla. En lugn och uppmärksam beskyddare. Han är nyfiken – grejar man i trädgården eller sätter sig nånstans kan han komma fram och helt lugnt bara stå och titta och inspektera. Så eftertänksam liksom. Lägger man ut en filt kan han efter en stunds försiktighet komma och lägga sig där oxå…

bloggen3
Supersöta Kira. Näpen och den minsta hönan. Följer gärna syrran Dora på olika upptåg och viker ogärna ifrån hennes sida. Högst i rang av hönorna och snabb med att hitta ätbara saker.

bloggen4
Dora är den modiga ledarhönan som gärna tar med Kira på äventyr över staketet… Nuppe har alltid fullt sjå med att hålla ordning på dessa två… Dora är uppfinningsrik, kvick och orädd. Hon drar sig inte för att ge sig på en huggorm eller mus. Hon är lik Kira men är lite ljusare i ansiktet och mer rödlätt i fjäderdräkten.

bloggen6
Stilige vinröde Dino är alltid snyggt vattenkammad och redo för fest (nej, mat!). Är alltid först att följa efter mig in i hönshuset när det vankas godis. Tar det för lång tid pickar han otåligt på jackan. Högst i rang, orädd och cool. Han delar inte alltid med sig men är ändå lite gentleman när nån ska värpa, då följer han med in och lägger sig intill redet och väntar tålmodigt. Lätt att hantera och mycket sällskaplig, klappvänlig och kramgo!

Grattis på födelsedagen alla fem! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: