Blogg om höns och lantliv

Varning för detta staket!

staket-tradgard-hons
Våren är staketbyggar-tider! Och då måste jag passa på att varna för denna typ av staket. Sådana här, eller liknande, med smala mellanrum är en dödsfälla för hönsen eftersom de lätt kan fastna när de försöker flyga över. Missar de hamnar de troligtvis mellan planken och blir hängande. Har varit med om det när jag var liten och hittade en höna hängande där, kvävd, inte roligt!
Om du ska bygga staket där hönsen går, använd längsgående plank istället, eller plank med väldigt breda mellanrum. Har man redan denna farliga sort kan man ta en tvättlina och spika fast längs ovansidan. Det gjorde vi och det funkade bra. U-spikar är en bra grej alltså! Snälla, påminn hönsägare om du ser att de har farliga staket! Inga halsar ska behöva fastna! Du får gärna dela inlägg från bloggen. Du klickar på inläggets rubrik, så kommer kommentera- och dela knappar upp. Jo, och så har jag lagt detta inlägg i kategorin ‘Farliga saker’ i höger kant, tänkte samla varningar där, det är ju ändå en del som är farligt för de små. Kommer du på mer tipsa gärna så gör jag ett inlägg! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Varning för detta staket!

  1. Anette on said:

    Tack för varningen! Funderar just på att inhägna trädgårdslandet innan hönsen flyttar hit och då tittat på färdiga staket som detta… Blir en helt annan typ nu kan jag säga.

  2. Åh, vad bra att du såg detta då! Lycka till med staketbygget och hönsen! 🙂 Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: