Blogg om höns och lantliv

Gotlands Djurfristad

gotland honor
Så här i Påsk- och äggtider måste jag bara få berätta en fin sak. Gotlands Djurfristad har precis räddat några dagsgamla tuppkycklingar som ja, usch, egentligen skulle ha gasats ihjäl i måndags, den dag då de föddes (så gör man i äggindustrin eftersom tuppar inte lägger ägg). För tre kronor styck kunde dom köpas loss. Nu ska denna lille kille och hans bröder få leva ett riktigt hönsliv på djurfristaden! Så småningom ska de få varsin liten flock med hönor att beskydda.

gotlands
Några fler bilder från djurfristaden. Ser skönt ut i halmen.

djur
Några hönor som ägaren inte kunde ha kvar har lämnats in på fristaden och får här leva ett gott hönsliv – som alla hönor och tuppar borde ha rätt till!

gotland djur
Gotlands Djurfristad arbetar med att omhänderta avlivningshotade, vanvårdade eller övergivna lantbruks- och sällskapsdjur. De har också omplacerat många djur till goda hem. Djurfristaden jobbar även förebyggande genom att informera om djurens situation i livsmedelsindustrin och hur man kan göra skillnad. De vill höja djurens status genom att folkbilda om miljöfrågor, om djurens behov, om djurens naturliga beteende samt att visa på att djur har ett känsloliv. Med gårdens goda djurförhållanden är dom ett bra föredöme och genom att hålla i utbildningar och seminarier inspirerar de till ett etiskt förhållningssätt till djur och till en hållbar livsstil. Alla på fristaden arbetar ideellt. Läs mer på deras facebooksida eller på deras hemsida Gotlands Djurfristad.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: