Blogg om höns och lantliv

Valfria hönstassar!

hons-klo1
Slask var det här! Men hönsen verkar inte bry sig så mycket längre. Längtan till det gröna väger tyngre. Den första snön för säsongen är däremot läskigare. Det är då jag funderar på de där stickade hönstossorna jag såg nånstans… ähum…
Fina avtryck de gjort, eller hur? Hönsfötter är ju så söta!! Och det går ju inte att ta miste på var dom varit…

hons-klo2
Apropå tassar så har Dinos nagel läkt bra! Det är den främsta till vänster härifrån, du ser att den är lite kortare. Pulpan drog sig tillbaka och inga bakterier kom in tack vare Magnus fina förband! Eftersom en avbruten klo blir lite taggig och vass filade vi lite på den för säkerhets skull, så han inte fastnar i nåt (igen!). Vi brukar även fila klippta sporrar så de inte blir vassa och skadar hönsryggar eller så. Normal omsorg eller fjantig grooming? Det får du bestämma själv men för mig känns det bra att minimera risken att nån skadar sig.

hons-klor-klippa
Fast det här kanske var lite fjantigt? Hi, hi…
Nä, jag tycker det är sött! Min och Dinos tass.

hons-klo3
Annars var det väl inget vidare väder för utevistelse idag, så det blev bara en kortis ute i trädgården ihop. Med snöblandat regn och pärlor på ryggarna, men vid gott mod, fick de i alla fall lite gräs i sig.

hons-klo5
Och lite mellanmål. Dino åt som vanligt upp det mesta… Grönkål, nypon och äpple. Nyponen verkade inte vara nån höjdare… Men de brukar gå ner om man mosar och grötar ihop dom med nåt annat gott.

Tossor, sparande på fotavtryck, nagelklippning och gröt – eh, jag får en viss förnimmelse av småbarn… 😉 Jo, djuren är nog ganska mycket som våra barn. I brist på andra. Nej, nej! Inte brist, vi har ju valt det själva! Det är en kombination av att vi aldrig riktigt längtat efter barn och att jag vill vara tillgänglig för djuren. Och visst kan man leva sitt liv med djur, eller annat, istället för det traditionella familjelivet. Det går faktiskt alldeles utmärkt! För det är ju faktiskt ett val (förlåt, oftast), bland så många andra man har! 🙂

 

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: