Blogg om höns och lantliv

Avbruten klo!

honsklo-av
Dino har fått plåster efter att ha skadat sin klo. Jag vet inte hur det hände men märkte det plötsligt när vi var i trädgården. Spetsen på nageln var borta och det blödde rätt mycket. Pulpan hängde lite utanför nageln, huh! Stackare! Typiskt nog var jag ensam hemma och blev lite rädd, tänk om det inte slutar blöda! Och det där med blod är ju knappast min grej! Men, men, måste man får man stålsätta sig. Hade ju varit lite pinsamt att åka till veterinären och så är det den avsvimmade matten de får ta hand om… Jag var i alla fall oerhört tacksam att han är så lugn och tålmodig. Sprattlande, blödande patienter är inget drömscenario.

Men efter en lång stunds duttande med potatismjöl lugnade det sig. När Magnus kom hem sköljde vi med steril koksaltlösning och han gjorde ett av sina fantastiskt snygga och funktionella bandage! Vet inte hur han lyckas… Ibland undrar jag om han inte skulle varit veterinär istället (ja, tack! 😉 ).
För säkerhets skull skippar vi den leriga hagen några dagar och hoppas att det inte kommer in bakterier. Skulle tån bli svullen och varm är det infekterat och ska tittas på av veterinär.
Lite tråkigt för Dino att mest gå inne men han får väl extraknäcka som eh… ET så länge…?

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: