Blogg om höns och lantliv

Hundar från Hundhjälpen!

hundar-fran-rumanien
Theo tycker att livet i Sverige är toppen! 🙂 Och så mycket roligare och mer spännande än att bo i ett hundhägn i det kalla, kalla Rumänien. Man kan väl säga att livet i en familj är lite mer stimulerande! I helgen har han varit hos oss i 2 månader!

hundar-fran-rumanien1
Han måste tycka det är skoj att ha fått en sån rolig trädgård och en hundkompis och syster i Andruska.
Igår fick han sin första vaccination i Sverige. Det gick galant! Han var så tålmodig och duktig. Inte rädd alls.

hundar-fran-rumanien2
Är så glad att vi har har kunnat öppna vårt hem för två hemlösa hundar. Tack vare Hundhjälpen (och Save The Dogs i Rumänien) är våra hundar i livet idag. Andruska blev hämtad i sista sekund från ett fruktansvärt dödshägn, där gatuhundar samlats in för att avlivas. Theo hittades på gatan som liten valp. Tillsammans med sin syster kravlade han omkring helt själv i en snödriva. De var i kritiskt skick och hade det inte varit för Save The Dogs chaufför hade de snart frusit och svultit ihjäl. Känns läskigt att tänka att våra hundar varit så nära döden… Friska, unga hundar som skulle ha avslutat sina liv innan de ens börjat ha kul…

hundar-fran-rumanien4
Visst kan det vara en utmaning att ta hem en f.d gatuhund och det är en del att tänka på i början, men Theo har varit otroligt lätt. Han är nyfiken, social, tillgiven, snäll och gosig. Väldigt stabil på det sättet att man skulle kunna ta hans mat eller ben. Och han är lätt att hantera. Inga problem att klippa klor, borsta tänder och han har lärt sig saker jättefort. Och han gillar att bli kramad! I jämförelse med Andruska har han inget mentalt bagage och har troligtvis sluppit misshandel och skador eftersom han hittades som liten valp.

hundar-fran-rumanien6
Tycker det är härligt att se att de kan ligga bredvid varandra och gnaga förnöjsamt på varsin pinne (eller även ben). Respekt! Så harmoniska, ödmjuka, anspråkslösa och fina hundar.

hundar-fran-rumanien-adoptera
Och så är det väldigt roligt att de inte bara accepterar varandra utan att de oxå är vänner! De leker, tyr sig till varandra och de ligger bredvid varandra i varsin korg på natten. I början blev sofistikerade Andruska lite besvärad när godtrogne Theo la sig för nära (eller t.om använde henne som huvudkudde…) men nu brukar hon bara titta på honom lite skeptiskt men med en överseende suck.

hundar-fran-rumanien5
Så glad oxå för Andruskas skull att hon hittat en busig kompis som leker på samma sätt! Trots lite storleksskillnad leker de jämspelta. De är tuffa och de knuffas, nafsar, brottas och jagar. Ofta är Andruska den mest pådrivande (eller jagande i det här fallet…). I början förstog inte Theo riktigt vad han skulle göra och han stog där lite tafatt i trädgården men nu har så att säga fattat galoppen… 🙂

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Hundar från Hundhjälpen!

  1. Eva-Karin on said:

    Underbart att höra! Så glad för er skull och lika glad för Theos och Andruskas!

  2. Tack snälla Eva-Karin! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: