Blogg om höns och lantliv

Sagolik snö

honsen-pa-vintern
Vad snö vi fått idag! Jag har skottat, pulsat med hundarna på våra traktorvägar och sett dom skutta runt i trädgården. Snö är kul tycker våra hundar. Hönsen däremot ville definitivt inte gå ut idag! Luckan var mest öppen för att dom skulle kunna sitta och titta ut och för att få lite fräsch luft därinne. Och när det ändå inte var så kallt idag blev det ju inte så mycket eldande för kråkorna (?)… Nu är den däremot stängd men lampan får lysa en stund till innan det är natti natti.

hons-i-snon
När alla sitter på pinnen, och det brukar dom göra vid 18-tiden, släcker och låser jag. Har inte sengångarna Dino och Rova lagt sig vid det laget får man forcera det lite – puffa dom lite i baken och visa dom tillrätta. Och dämpa ljuset. Nu tänker du väl att vi är lite väl nördiga (har dom dimmer i hönshuset!?). Nä, alltså vi har två såna där energilampor, som tänds gradvis, så då kan man tända den andra lampan istället så fattar dom att matte vill att man ska gå och lägga sig.

honsen-pa-vintern1
Lampan vid uppfarten har fått ny design… Inte heller dimmer, men något dämpad just nu… Säga vad man vill om snön men saker får liksom en annan mysfaktor!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: