Blogg om höns och lantliv

Nyfikna nymfer!

nymfparakiter-losa2
Åt frukost med Joakim och Alma idag. Mysigt. De brukar antingen sitta på stolsryggen mittemot, i blomkrukan eller (som Joakim här) på vår hemmagjorda ‘barnstol’, en liten ställning på hjul som man lätt kan flytta runt. Alma är lite modigare och har gett sig in i bokhyllan. Joakim avvaktar och ser vilka saker som ev. ska välta innan han vågar sig dit…

nymfparakiter-losa
Alma försvann bakom nån hundgodiskartong… Joakim observerar. Hundarna hade jag för säkerhets skull på övervåningen medan fåglarna var lösa i köket. Man får vänja försiktigt med olika smådjur och en ny hund. Tycker så mycket om mina fåglar och jag har haft dom så länge och jag är väldigt rädd om dom. Andruska bryr sig inte det minsta. Inte intresserad helt enkelt. Hon fattade nog snabbt att Joakim och Alma tillhör familjen. Flyger dom förbi duckar hon bara… tycker nog dom är lite läskiga.

nymfparakiter-losa4
Nya vovven Theo tittar ibland lite nyfiket på parakiterna men verkar inte ha så mycket jakt i sig. Kan ju se rätt lugnt ut när fåglarna är lugna men börjar de flaxa kan han säkert tycka det är skoj. Man får ha stenkoll i början. Och träna långsamt. Låta honom titta när de är i buren och så tror jag det är bra att gulla och prata mycket med fåglarna när han är med så att han förstår att de är familjemedlemmar och inte leksaker.

nymfparakiter-losa5
‘Oj, vad finns det där?’
Mellanrum och gömslen är alltid spännande! Ja, bokhyllor och inredning i största allmänhet!

parakiter5
Tillbaka i sitt rum med maten serverad! Här får de härja fritt resten av dagen. I fåglarnas rum kommer inga hundar in – förutom på kvällen då när de gått in i buren och lagt sig och vi öppnar dörren.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: