Blogg om höns och lantliv

Höns och kyla…

honshuset-vintern
Snö är inte hönsens favorit direkt… Själva har vi visserligen oxå varit mest inne idag… bortsett från några kortare promenader – jag, Theo och Andruska. Med lite busande i den vita trädgården efteråt. Och så har jag förstås varit ute hos hönsen några gånger. Nyss blev de överraskade med lite majs, grönkål och äpple. Det var däremot succé!

honsen4
Nu på vintern brukar jag titta till dom ungefär när det mörknar, ibland samtidigt ta med något från köket och så tänder jag lampan. Så får de ha tänt ca 2 timmar på eftermiddan. Då passar det bra att gå och släcka och säga godnatt sen när vi ändå tar hundarnas middagspromenad. Dagarna blir väldigt korta för hönsen annars så här års. Extra ljus gör att de har möjlighet att sitta uppe och umgås lite men än viktigare för att de ska kunna komma åt mat och vatten lite närmare inpå natten. När det blir mörkt så här tidigt brukar jag oxå stänga luckan i samma veva som jag går ut och tänder. Fast vissa dagar är det ingen vits med att ens öppna luckan så då blir det hela innedagar.

honshuset-vintern2
De går inte ut mycket just nu, speciellt om det är flera minus eller om det blåser eller snöar. Skönt att de slipper frysa om sina fossingar och kammar i sitt hus! Att vara utomhus i minusgrader är inga problem för hönsen men de ska ha tillgång till plusgrader så de kan gå in och värma sig om de behöver. De trivs bäst om de har några plusgrader i sitt hus, åtminstone på natten. Med termostaten inställd på 6 plusgrader känner vi oss trygga med att varken kammar, slör, inredning eller vatten blir isigt. Skönt. Det är ju ganska trevligt oxå att man kan sitta därinne med dom en stund eller gå och plocka lite utan att frysa fingrarna av sig. Kamrörsradiatorn har funkat bra nu flera vintrar i rad.

Ha en fin helg!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: