Blogg om höns och lantliv

Städ-dag!

parakitrum
Idag ska jag äntligen ta tag i det där man inte gör så ofta, men kanske borde,… moppa golvet! En typisk syssla som har en tendens att skjutas upp. Inte så kul men idag måste jag bara ta mig i kragen. Speciellt i  fågelrummet skriker golvet nu efter Grumme grönsåpa och varmt vatten. Men först får jag nog skrapa lite här och var… Om fåglar är renliga? Jodå, de själva, men inte vad beträffar golv och sånt. Väggar får sig oxå en del stryk… Men det är ju skönt att ha ett speciellt fågelrum där de får härja fritt (även om det finns en del klickar även i köket där de ofta är med och äter frukost…).
Joakim sitter till vänster och Alma till höger. Folk frågar ibland ‘men, hur ser du skillnad?’ Ah, jag vet inte om jag tycker det är så svårt… Vad tycker du? 😉

parakitrum1
Lite grönt vill de gärna ha. Blåbärskvistar, som kan plockas året om, är goda och håller näbben i trim. Och så får de ofta broccoli och spenatblad. Klädnypor används inte särskilt ofta till kläder i vårt hem men däremot till upphängning av diverse andra grejer – blad, frukt hirskolvar, kvistar. Väldigt smart uppfinning tycker jag.
Nä, nu får jag gå och ta tag i det här. Inte blogga – jobba!
Ha en härlig dag!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: