Blogg om höns och lantliv

Loppisfynd!

loppis-tyger
I helgen var jag och Andruska på loppis! Ja, för det var snällt nog ok att ta med hunden in. Andruska är inte så förtjust i trånga platser och ofrivilliga möten med okända människor, så därför tyckte jag att det var ett bra tillfälle att öva… Så där gick vi försiktigt i de smala gångarna. För det kan ju bli ett hastigt ryck… Nej, vi rev faktiskt inte ner en endaste sak! Inte ens den där stora porslinsvasen som stog och dinglade högst upp på en hylla… Och vi fick inga konstiga blickar heller! Alla hade fullt sjå med pocketböcker, barnsaker, kläder, smycken, koppar och julsaker m.m. Jag letade inte efter nåt särskilt direkt men så är det väl med loppis – man får ha ett öppet sinne. För när man minst anar det hittar man nåt. Kanske just precis det man vill ha, som de här påslakanen! De blir ju helt perfekta i hundbädden. Superfint tyg! Sen gör det ju inget att det är några hönor och tuppar på oxå! 😉
Visst blir man glad när man gör oväntade fynd?

Nåt som är bra med just detta loppiset är att delar av intäkterna går till Barncancerfonden. Det är ett garageloppis som har både nytt och begagnat. De har öppet vissa helger och finns i Frillesås (mellan Kungsbacka och Varberg). Ett bra sätt att hjälpa är ju oxå att skänka saker dit. Öppettider m.m hittar du på deras facebook-sida (Loppisen i Stuv).

loppis-tyger2
Och innehållet? Det är ju bara att klä påslakanet runt hundbädden! Här har Andruska en Bia-bädd med en filt emellan så det blir lite mjukare. Personligen tycker jag inte så mycket om svart i inredning, så det är ju bra att på så sätt kunna ‘bädda in’ bädden. Sen känns det ju mycket mysigare än det där kalla konstmaterialet som Bia-bäddar har. Hon verkar tycka det luktar gott (och bekant), ja, för sån är matte, allt i tygväg som köps ska tvättas eller sköljas först.

loppis-tyger1
‘Mmmhhhhh… Hon har vikt runt här…’

loppis-tyger3
‘Mmmmm… Jo… Jomenvisst.’ 
Verkar godkänt. 🙂 Jag är glad!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: