Blogg om höns och lantliv

Höns som husdjur? Jomenvisst!

hons-och-husdjur
Måste bara få visa de här fina höstbilderna från förra året. Söta Kira har bäddat ner sig på en mjuk, skyddande plats under trädgårdssoffan. Visst är hönor väldigt söta? Det tycker i alla fall jag! De har söta små ansikten, jättefina ögon och så nyfikna blickar. Och fjäderdräkten är ju så otroligt fin och härlig att klappa. Höns bildar nära vänskapsband – de går tillsammans, lutar huvudet på någons rygg, sandbadar tätt ihop eller lägger sig intill som sällskap när kompisen ska värpa. Och ibland (men oftast inte…) ger de bort en liten godsak till sin bästis.

hons-och-husdjur1
Kajsa (RIP lilla ängeln) kom och la sig strax bakom sin syster. Vissa kanske tycker det är märkligt att ha höns som husdjur (jag menar inte att man har dom inne, men att man tycker om dom och att man har dom oxå för sin egen skull, de behöver inte värpa och de ska inte ätas). För självklart kan man ha lantbruksdjur utan produktion! Det går ju alldeles utmärkt! Kor som fina, charmiga och kontaktsökande blickfång. Och man får samtidigt hjälp att hålla landskapet öppet. Grisar som sociala och roliga gårdsdjur. Varför inte? Varför måste djur pressas och prestera? Vad ger mäniskan rätten att utnyttja och ta andras liv? Djur vill leva lika mycket som vi!

hons-och-husdjur2
Dora kröp in hon med. Tre systrar, lika fast ändå olika med sitt eget utseende och karaktär.
Djur berikar människors liv. Jag tycker att vi oxå borde berika deras. Göra vårt bästa för att deras tillvaro ska bli så bra som möjligt. Jag tycker generellt att människan borde flytta fokus från sitt ego till att se djuren och deras behov. Jobba på medkänslan. Vi vinner oxå nåt på det – vi vårdar vår moral. Vi bygger upp vår empati. Vi mår bättre. Det känns bra. Och vi blir starkare. För starkare blir man av att våga gå lite mot den stora massan och ta egna beslut som bygger på medvetenhet och empati. Att trots skepsis stå fast vid sin åsikt och sitt beslut. Jag vågar nog oxå påstå att man blir en lyckligare människa! För känslan av att man har gjort skillnad och gjort det man kan ger verkligen ett mervärde!

Gör något bra för djuren redan idag (du kan göra enorm skillnad!):
Djurvänliga val

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: