Blogg om höns och lantliv

Lindrande saker i sorgen

trost-sorg
I morse åt jag frukost med fåglarna men saknade Atlaz så mycket liggandes bredvid min stol. Efter en stund hörde jag det välbekanta surrandet utanför fönstret. På nåt sätt verkar gräsroboten ofta pricka in när man ska äta… Kanske är den ändå lite tröstande och sällskaplig med sitt lugna, strävsamma sätt. Tyvärr får vi ju finna oss i att den får vara vår kökshund nu istället (alltså, Andruska är underbar på alla sätt men hon är inte en sån som gärna vill vara helt inpå eller självmant söker upp oss i köket. Man brukar inte önska ett ‘tiggigt’ beteende på en hund men i hennes fall hade man nog bara blivit rörd…). Jag såg nåt på nyheterna en gång om ensamstående japaner som har robotar som ‘husdjur’. De kunde konversera med dom och roboten kunde oxå göra enklare hälsoundersökningar. Praktiskt. Men mest var det för att hålla sällskap. Lite hemskt att det ska behövas men men, säkert bättre än inget.

Tröst-kortet i fönstret från syrran känns oxå lite stöttande.

trost-sorg2
Att sitta med sitt morgonkaffe och ha sällskap av Joakim och Alma känns oxå lindrande. De är så söta. Nymfparakiter ser alltid så trevliga ut! Man kan sitta här och bara titta på dom medan tankarna får blandas fritt mellan Atlaz, saknad, funderingar, drömmar och planer för dagen. De brukar sitta på stolsryggen mittemot min, men ofta hoppar de oxå ner till basilikorna i fönstret.

trost-sorg4
Där kan man nämligen både titta ut och noppa lite i bladen (eller varför inte knipsa av hela stammen!). Det brukar se lite halvknas ut i köket när de varit här. Jord och bladsmulor på fönsterbräde och golv. Och en del annat här och var, som du nog förstår…

trost-sorg1
En blomma i fönstret är ju alltid lite lindrande.
Och ikväll blir det ytterligare läkande inslag – Bonde söker fru! Jag älskar det! Så fina miljöer och så mycket mysighet och feelgood (och rätt pinsamt, ähum!). Jag behöver verkligen såna program just nu. Och så tycker jag det är intressant med relationer och förstås spännande att se om man kan gissa vem de klickar med. Den där med prästerna gillar vi oxå båda två, den som går på tisdagar, Tro, hopp och kärlek heter den visst.

Ha en fin kväll!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: