Blogg om höns och lantliv

Atlaz 2003-2015

riesenschnauzer3
Älskade Atlaz. Fattar nog inte riktigt att han inte är med längre. Känns så overkligt. Han var verkligen en riktig vän. Han lyssnade när man behövde prata, la huvudet i knät eller la en av de där stora tassarna på för att lugna ner om man var ledsen eller upprörd. Han fanns alltid där. Stor, stöttande, lojal, beskyddande, närvarande. Det är ett sånt tomrum här hemma. Vi saknar honom så mycket.

riesenschnauzer5
Saknar hans stora närvaro, även om man ibland… eh… tyckte han var lite i vägen… En 43-kilos bromskloss. Ofta fick man skuffa undan hela köksmattan eller kliva runt honom när man höll på i köket. Han tyckte om att ligga tätt intill, i tv-soffan kunde han vara riktigt ‘knöig’… När vi t.ex höll på med bygget kunde han komma och lägga sig i en sågspånshög… Och när jag åt brukade han ligga mellan min stol och väggen. Han tyckte om att vara där man var.

riesenschnauzer2
Saknar promenaderna vi tog alla fyra. Så många härliga, långa promenader vi tagit ihop.

riesenschnauzer1
Han var tuff, kaxig, bufflig och rätt klumpig men han hade oxå en finkänslighet – som att ta något ‘försiktigt’. Och på morgnarna gav han sig aldrig till känna förrän han hörde att man vaknat och skruvat lite på sig. Så artig på nåt sätt.

riesenschnauzer-ny
Den där busiga blicken. Ibland kunde han ta nåt och gå iväg med det och vägra släppa. Det skulle helst slitas och bitas i. Men sina gosedjur var han alltid rädd om – de tvättades, tuggades på och bars omkring, men han förstörde dem aldrig! De sitter nu allihop i hans säng. De ser lite frågande ut. Det är ungefär så som man sjäv känner sig. Det gick så fort allting, det sista. För fort liksom. Hade bara velat ha honom lite längre.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: