Blogg om höns och lantliv

I bollhavet!

hons-bjornbar
Visst blir man glad av att se hönsen gå omkring bland de där roliga bollarna? Bollar (eller fjärilar!) har jag oxå i magen idag för Atlaz som legat inne några dagar får äntligen komma hem! Är så glad och lättad!!

hons-bjornbar2
Han har varit dålig i magen ett tag så vi åkte in till Västra Djursjukhuset förra veckan. De gjorde ultraljud på magen men inget konstigt visades så de skrev ut probiotika, antibiotika samt avmaskningsmedel. Men inget hjälpte och han började även äta dåligt så i tisdags åkte vi in igen. Nu tyckte dom det var allvarligt och han lades in på dropp och fler prover togs.

bjornbar-till-honsen
Har inte fått provsvaren än men han har nu blivit bättre efter att ha fått kortison på kliniken och därför tyckte dom att han kunde få komma hem. Vi har varit väldigt oroliga! Han har ju också ett blåsljud på hjärtat och är snart 12 år och det är ganska mycket för en riesen så… Egentligen behövde de göra ett gastroskopi men då skulle han behöva sövas och det var vi väldigt överens om att den risken är alldeles för stor i det här fallet. Så vi får hoppas att de andra undersökningarna ger nåt.

hons-bjornbar3
Inget gör mig så orolig som när ett djur är dåligt! Att inte riktigt veta vad det är eller om det blir bra. Man kan inte prata med djuret, man får inte besöka och inte ringa och kolla läget… Och så ringer dom ju inte direkt ofta, om det inte är nåt nytt då. Det är hemskt att vänta så länge på återkoppling. Men så är det ju tyvärr, besöksförbudet sägs vara för att djuret inte ska bli stressat.

hons-bjornbar4
Förr fick man inte besöka ens sitt eget barn på sjukhus. Alltså småbarn. Av samma anledning som med djur idag – att det skulle bli stressat och att man inte kan tala om vad som är på gång. Men forskning gjordes och det visade sig att barnet mår bra av att träffa sina föräldrar. Funderar på hur det är med djur där. Mår dom inte bra av att träffa husse eller matte? Stör det så att säga läkningen? Blir de oroliga? Svårt att veta… Men när man ligger där på kvällen och mörkret och ångesten tränger sig på känns det som att det enda som lugnar är att få vara med sin älskling. Man blir ju förtvivlad när man inte får höra nåt, veta hur djuret har det eller få vara där och ‘hålla tass’!

hons-bjornbar5
Det är det jobbiga med djur. Det enda jobbiga! Det är ‘kärlekens pris’ som någon uttryckte det så fint i någon kommentar tidigare här i bloggen. Det har varit många tankar som irrat runt. Och känslor – ångest, ovisshet och oro. Ja, ren skräck! Och lite hopp.

hons-bjornbar6
Kanske får vi ha i bakhuvudet att han kanske inte blir helt bra utan att vi bara kan lindra. Och att han fortfarande kommer vara lite trött men huvudsaken är att han mår hyfsat. Vi får anpassa oss efter honom och göra det vi kan för att han ska ha det så bra som möjligt. Vi är så tacksamma att de gjort så noga undersökningar och hittat nåt som ger lite effekt. Och att vi förhopppningsvis får ha honom ett tag till.

hons-bjornbar7
Visst lugnar det lite att vara med sina andra djur när ett är dåligt? Fast på nåt sätt känner man ett slags dåligt samvete. Att den andra inte får vara med, att den ska vara sjuk osv. Känns så orättvist. Vet inte varför dåligt samvete så ofta förekommer gällande djur. Kanske är det så just med barn och djur man känner så. För vilket man än må ha så är det liksom just ens ‘barn’. Moderskänslor, välvilja, engagemang, kärlek.

hons-bjornbar8
Nu ska jag gå och ta en kopp kaffe och sätta mig på terassen och se om hönsen har ätit upp sin björnbär… Och vänta…! Vänta på ‘storebror’ tillsammans med ‘lillasyster’ Andruska!
Ha en fin kväll och ta hand om dina djurälsklingar!

heart

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “I bollhavet!

  1. Berit Fransson on said:

    min unghöna mår inte bra. Från att varit pigg och livlig igår blev hon idag slö och blundar mest stående på ett ben. Ikväll hade hon lagt sig i redet istället för att sitta på pinne. Jag blir lite orolig

    • mail@guarda.se on said:

      Ring Blå Stjärnans fågelavdelning om råd imorrn bitti, tel. 031-653515. Beskriv symtom så får du råd om vad du kan göra. Roslagstulls Djurklinik är oxå stora och har fågelexperter. Distriktsveterinärerna kan annars generellt mer om höns än vanliga mindre kliniker och finns lite här och var, ifall de nämnda inte finns nära dig. Hoppas hon klarar sig! Ta in henne i natt och ge nåt näringsrikt tycker jag. Ofta är det bra i ett badrum där man kan höja luftfuktigheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: