Blogg om höns och lantliv

Sommarblommor!

blomma-hons
Säga vad man vill om Maj-vädret men äntligen blommar det i alla fall! Vi satte denna perenn för flera år sen, har glömt vad den heter, nån som vet? Tror den skulle vara ganska tålig (ja, nåt annat brukar vi inte skaffa) och den har faktiskt blommat mer eller mindre varje år.

blomma-hons1
Och hönsen låter den vara, tack för det! När man har höns kan man liksom inte ta nåt för givet i trädgården… man får vara glad för det lilla. Fast det är sällan man överhuvudtaget kan ta saker för givet med trädgårdar. Men det kan ju oxå vara spännande… att se vad som kommer upp!

vilka-perenner
Vi har inte så många perenner. Vi har nog försökt men de blev så att säga uppkrafsade. Första året satte vi trampnarv nånstans i berget, den gillade jag verkligen! En täckande, knallgrön och låg stenpartiväxt med pyttesmå vita blommor. Den kröp liksom ut så fint på berget. Men den vissnade tyvärr, troligen eftersom vintern efter var så kall.

vilka-perenner-hons
Rören däremot är mindre fina. Kunde dom inte åtminstone vara gröna? Vi har eget avlopp, ett minireningsverk med infiltrationsbädd. Det ska skötas, det krånglas ibland och så får man dras med dessa rör… Får vi tillfälle att koppla på oss på det kommunala slår vi nog till! Men jag fick den strålande idén att man kan ju såga av dom! Men tänkte sen att man kanske ska fråga Baga (företaget) först… Och det var ju tur, för nix det fick man inte! Det är väl självklart tänker du nu, men alltså, vissa rör får man faktiskt kapa (en bit i alla fall). I vilket fall så fick vi precis denna smällspirea av en granne och eftersom den trivs i sol/halvsol blir det nog perfekt här på kullen under trädet. Så kan den täcka röret när den blir stor! Det andra röret har vi oxå täckt med en spireabuske, den med långa, vita blomstänglar och den stormtrivs där.

Den där plastmojängen brukar förresten hönsen ha som drickplats, så står dom där i en ring och dricker, andaktigt. Vid avloppet ;-).

blomma-hons2
Och så var sommarblommorna på plats! Vi körde på det gamla vanliga – stora margeriter och lavendel. Säkra kort på denna soliga plats! Och så några vita och orange stjärnöga som vi satte i en stor kruka vid huvudentrén (syns ej här men liknar margerit och är inte heller giftig). Nu kan sommaren komma! Här vräker regnet ner igen så det blir en innedag! Ha det så bra! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: