Blogg om höns och lantliv

Grejer till hönshagen

honsstege
Eftersom jag hittat nya stubbar och murkna stockar från röjningen av ‘kärret’ fick dom bli ny inredning till hönshuset! Roligt att fixa och dona härinne! Passade på att kratta lite också. Och vattna några grästuvor som jag hoppas kommer ta sig… Man vill ju gärna att de ska ha lite grönt i hagen.

honshage-pinnar
Och så har jag klippt björkarna. Det måste göras med jämna mellanrum annars växer de såklart igenom taket. Vad tycks? Inte så snyggt kanske men vem bryr sig om det? Inte hönsen i alla fall… de älskar sina träd och sittpinnar!

honshus-stege
I mitten ser du den vertikala regeln som håller uppe taket, till vänster om den lite sittpinnar och så en stor sten för att ta sig upp, några stubbar, grenar och lite fin utsikt…

honshage-stege1
Från andra hållet.

honshage-stege2
De gamla stubbarna, rötterna och stockarna var ju halvt dissikerade och alla insekter som inte redan ätits upp hade flytt så de var lite torra och tråkiga. Så det blev bra med dessa nya ‘fräscha’.

honsstege1
Träden bara växer och blir kraftigare och verkar tycka det är helt ok att ha blivit ‘hängbjörkar’…

stege-honshage
Ha en hönsvänlig helg! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

3 thoughts on “Grejer till hönshagen

  1. Så fint dom har det i sin gård! Jag älskar också att fixa i hönsens gård. Släpar in stubbar, stenar och grenar. Har planterat humle som jag nätat in lite så den ska få en chans att ta sig och börja klättra i nätet. Och om det blir snyggt? det ligger i betraktarens ögon 😉

  2. Och trevlig helg! Förstårs 🙂

  3. Hej Maria! Vad bra med humle! Låter toppen! Härligt att höra att du gör så mycket roligt för dina höns! 🙂 Japp, sanningen och skönheten ligger i betraktarens ögon! Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: