Blogg om höns och lantliv

Städning & stubbar

honshus-rengora
Har haft en härlig dag med Magnus föräldrar! Det är så bra när dom kommer över, då får vi gjort så mycket och har samtidigt roligt. Man får liksom en knuff att ta tag i saker när de är här. Världens största stubbe mejades bland annat ner. Med motorsåg och yxa.

honshus-rengora2
Jag vet några som kommer bli väääldigt glada över att få de där delarna!

honshus-rengora6
Själv passade jag på att städa hönshuset. Men en paus fick man ju ta emellanåt! Svärmor var med och räckte oss grejer, fotade lite och kom med dricka. Och så satt vi här intill hönshuset i solen och myste med en höna i knät. Här med älskade Dino som snällt låter sig lyftas, klappas och hållas.

honshus-rengora3
När jag mockat ut allt strö, dammat alla saker (ja, det dammar i hönshus!) och moppat golvet var Dora väldigt ivrig att hitta ett ställe att värpa på. Och det gick inte att vänta tills nytt strö var på plats. Nuppe assisterar och visar… Kira går därifrån, hon tyckte att en plats mellan vattenslang, gräsklippare, trädgårdskorgar och spånbalar blev lite väl desperat…

honshus-rengora1
Och såhär är det alltid när man ska rengöra… Hönsen har hela trädgården att springa omkring på men just då är hönshuset och alla utslängda grejer betydligt mer spännande. För stunden är t.ex mat och vatten väldigt gott (det är bara för att det plötsligt står här ute 🙂 ).

honshus-rengora4
Ahh, här är den, stubben! Rova var först fram för att undersöka.

honshus-rengora5
Stubbar alltså, jo, jag har nog sagt det förr men har man möjlighet att karva upp några är det väldigt rolig sysselsätting för hönsen. Och såklart stora grästuvor, jordhögar, lövhögar och gamla murkna stockar 🙂 .

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: