Blogg om höns och lantliv

Trevligt besök & Kajsa

hons-inomhus-varme
Två medicindoser har vi nu gett. Verkar oförändrat än så länge men vi tyckte hon var lite mer stingslig vid matandet igår och idag än i fredags. Men igår natt när jag var uppe drack hon självmant säkert 10 klunkar (fick puscha på lite – locka, ställa skålen framför och vänta en stund men ändå!). Hon åt oxå lite apelsin och fröer igår. Så det är ju åtminstone ett bra tecken. Kammen är fortfarande blå-lila-vinröd, så vi får se. Vågar inte hoppas på för mycket men vi gör vad vi kan. Hon måste ju vara väldigt uttorkad undras om det kan vara därför kammen ser ut så? Jag trodde liksom att höns dricker om de behöver vätska men är de dåliga kanske det inte gäller. 1 dl tyckte vetten var bra om vi fick i henne dagligen, så kanske är det vad en höna normalt dricker per dag. Dom dricker ju rätt mycket och ofta.

hona-inomhus
Idag har hon inte druckit nåt själv men när jag serverade frukost åt hon i alla fall lite havregryn. Äpple, apelsin, ris och annat var ingen höjdare för stunden. Går lite upp och ner det där. Kanske förknippar hon nu ris med den läbbiga tablettmedicinen vi gav tidigare i veckan, de lärde hon sig snabbt att pilla ut eller inte äta nåt den var upplöst i… Den där medicinen vi ger nu har banansmak… Gott eller inte, finns inte så mycket val när man blir tvångsmatad… Stackars liten. Hoppas hon blir bra snart. Sköterskan sa att efter helgen bör vi nog kunna se liksom om det tar.

hons-inomhus-badrummet
Igår var ‘farmor och farfar’ här (djurens alltså) och jag kom på den smarta idén att svärmor ju kunde hjälpa mig att tvätta klart fönstrena på övervåningen! Hon är världens mest hjälpsamma och gillar att pyssla och greja, ja, även i vårt hem. Du vet, plocka bort bruna blad från krukväxterna, torka av lite, tömma diskmaskinen och rota lite i underkläderslådan (nä, där gick gränsen 😉 )… Så vi pysslade och hade mysigt häruppe. Jag tror faktiskt Kajsa tyckte det var skönt med lite fräsch luft. Jag fick ju rekommenderat att ha det varmt med hög luftfuktighet förra veckan men när vi kom hem i fredags kväll och lördags morse hässjade hon (flämtade, om man kan säga det om höns) rätt mycket och hade vingarna lite utåt så jag tror det var för varmt. För nu när jag vädrat och sänkt temp lite är hon som vanligt igen.

hons-inomhus
Far och son. Killarna fick leka lite med sina motorsågar under tiden. Ved i massor har vi fått från när vi tog ner träden i ‘kärret’! Där har förresten en grävare nu lagt dräneringsrör och börjat fylla upp med jord. Ska bli spännande att se hur det blir sen. Jag lägger in lite före och efter bilder när det närmar sig. Roligt att kunna nyttja mer av sin tomt som gräsmatta istället för otillgänglig våtmark.

hons-inomhus-temperatur
Fast hönsen hade nog gärna haft kvar det där sumpiga området i ‘kärret’… Finns mycket intressant att hitta där – insekter, ruttna löv och gegga! Här är dom på väg tillbaka efter att ha varit på rymmen dit…

Ha en fin söndag!

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Trevligt besök & Kajsa

  1. Om man har dålig syresättning på blodet blir det mörkare, kanske är det något sådant med Kajsa? Svårt att pumpa runt blodet eller så…Nej, hoppas inte. Härligt att få hjälp med fönsterputsningen, det är ju så motigt.

  2. Ja, det sa veterinären också. Blå kam är ett dåligt tecken i allmänhet. Men det kan också vara vätskebrist eller näringsbrist tror jag, svårt att veta. Känns jobbigt att inte fått riktiga svar. Det enda veterinären kunde se var vätska i buken och gissade en inflammation i buken, troligen orsakad av ett virus. Virus tror jag inte man kan bota med medicin utan det medlet vi fick var mot bakterier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: