Blogg om höns och lantliv

Städning av hönshus!

honshus-stadar
Idag har jag och M städat hos hönsen. Först bär man ut alla saker. Sen får man bära ut hönsen… Eftersom snön därute inte lockade särskilt mycket blev det plötsligt ännu roligare att vara med inne och städa i hönshuset! Väldigt klåfingriga (eller ska vi säga klofingriga…?)! ‘Dora och Dino, in i hagen med er!’

honshus-stadar-det
‘Nehe ni! Ut med er!’ När jag äntligen hade fått in Rova, Dino och Dora i hagen dök det andra gänget upp därinne… ;-). De hade ju gått runt! Hallå där matte, luckan får man ju stänga också!

honshus-stadar-det-vintern
Sådär. Bakom lås och bom. Dino och Dora tittar missnöjt på medan resten av sakerna lyfts ut. Jo, för här ska inga näbbar lägga sig i blöt. Det går liksom inte att jobba med såna som ska stå på skyffeln, upptäcka gödselbrädan utan galler, sitta på stolarna och gå framför benen. Nä, här ska vi i lugn och ro mocka, damma och tvätta!

honshus-rede
‘Alltså, matte, VAR är redena?’
Så, då fick de komma in trots att vi inte var helt klara. Dora var ivrigast och har kacklat högljutt hela tiden därute medan vi städat. Det är nämligen ägg på G. Det är ett speciellt klagande, ängsligt läte tycker jag och så brukar de gå omkring lite oroligt.

honshus-stadar3
Sådär! Nu är allt på plats igen och M har fixat rent strö. Jag har skurat stegen som nu är tillbaka, skinande ren. Eller? Neeehe… För nån gick precis in med leriga fötter! Så är det med höns, man gör fint och på nolltid är det smutsigt igen. Otacksamt, javisst. Men ändå inte. Känns ju så bra att göra fint åt sötisarna!

honshus-stadar-det1
Jag har en känsla av att det faktiskt kan vara Kajsa… Jag såg henne nämligen djupt försjunken i en slaskig lerhög därute förut. Jo, jag tycker till och med att hon ser lite skyldig ut, ähum. 😉

honshus-stadar1
Japp, det är hon! Avslöjad…
En aktiv dag blev det idag. Efter städandet tog vi en välbehövlig fika och sen långpromenad med vovvarna. Nu gör vi inte mycket mer. Middag och film väntar!

Ha en skön kväll!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: