Blogg om höns och lantliv

Lugnet efter stormen

egon
Hoppas du klarat dig bra i stormen! Det gjorde vi. Inte ett enda litet strömavbrott och inget som gick sönder. Mer än detta videträd som rasade. Egon siktade träffsäkert in sig på spirean…! Men men, den är så livskraftig så den överlever nog. Jag är förstås mycket mer rädd om hönsen och hönshuset…

egon-storm
Hönsen brukar inte gilla blåst så de har mest varit inne i helgen. Ätit upp alla torkade nässlor, flyttat runt lite bland spånen och suttit på pinnen. Jo! Och så har de ju lagt sitt första ägg efter uppehållet!! 🙂 De ruggade på hösten så det var ett naturligt värpuppehåll men nu var det väääldigt länge sen vi såg ett ägg, flera månader sen. Idag kom ett till så nu är det nog igång. Har längtat efter frukostägg på helgen!

egon-stormen
‘Vadå storm? Var då?’ Mysiga, rultiga och goa Rova. Här i hagen är det torrt. Egon har både skräpat ner och torkat upp. Det var förståeligt nog väldigt lite löv på gräsmattan efter, de låg nämligen i enorma högar intill staketet. Bara att lyfta ner i lövkorgen och bära bort då, man får göra det enkelt för sig :-).

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: