Blogg om höns och lantliv

Värme i hönshuset

varme-honshus
Kylan är här och hönsen håller sig mest inne (eller under vår trappa!). Minusgrader brukar inte hindra hönsen att gå ut men nu när det är runt nollan och sådär rått vill våra helst vara inne och kura. Lite synd för det är ju ändå torrt och rätt ljust. Vi har en sandfylld kamrörsradiator med termostat som vi ställt in så den slår på vid behov och ska hålla 5-6 plusgrader. Känns tryggt att veta att de inte fryser.

Minusgrader dagtid är inte så farligt men både veterinärer, Länsstyrelsen och Jordbruksverket rekommenderar att de ska ha frostfritt när de sover samt några plusgrader för bättre trivsel och hälsa. Då slipper de också förfrysa kammar och tår. Och så håller sig dricksvattnet isfritt.

varme-honshus
Har du planer på att skaffa en värmekälla till hönshuset? Tänk på att det är superviktigt att den (t.ex en grislampa) inte kan ramla ner eller hänger nära något = brand. Och att hönshus är brandfarligt pga av spånet och damm från fjädrarna så det är inte bara viktigt med rätt IP klassning utan också att man har en värmekälla avsedd för just brandfarliga ytor som stall och snickerier.

Mer om värme och el för hönshus hittar du här:
https://chickensteps.wordpress.com/?s=IP+klass

 

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Värme i hönshuset

 1. Hej! Jättefin blogg du har! Men jag blir lite fundersam när jag ser att du har dina höns ute, är men inte skyldig att ha dom inhägnade nu?

  • Hej Emma!

   Jag gjorde ett inlägg om det precis, läs gärna där. Om du har höns, kommentera gärna under det inlägget om hur du löst innevistelsen. Många vill säkert ha tips!

   Tack för din kommentar och kul att du gillar bloggen!

   Vänliga hälsningar Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: