Blogg om höns och lantliv

Mossig årstid

hons-mossa
Under vintern när hönsen inte är lösa i trädgården lika mycket är det en bra idé att klippa gräs och annat grönt från trädgården och slänga in i hagen. Och har man möjlighet att få tag i sån här jordig mossa kan man gärna slänga in lite av den oxå. En del äter de gärna upp men också alla små kryp de hittar där! Det väldigt poppis att sprätta runt i mossa!

hons-mossa2
Medan jag gick omkring och trädgårdsplanerade inför helgens trädfällning passade jag såklart på att ha hönsen med, och de tog sig lite friheter hit och dit. Rova vågade klättra allra längst upp på jättestenen. Fin utsikt verkade hon tycka.

hons-mossa1
Tänkte ta ett gruppfoto på bara leghorn-höns, eh… men de var visst ingen som ville vara med (mer än Nuppe då som snällt ställde upp sig).
Det blev mossrensning istället. Den här fina stenen brukar få lite kala fläckar när hönsen varit här… fast de tröttnar i och för sig fort och drar vidare så det blir ingen större skada.

hons-mossa3
Och fina Dino med sin vackra soliga fjäderdräkt hittade lite torkade ätbara blommor… Rova är hack i häl (eller vad det nu heter på höns).
Ha en trevlig kväll!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: