Blogg om höns och lantliv

Hurra – det är måndag!

hundlek6
Eller? Hur känner du? Är det söndagsångest eller känns det helt ok att börja en ny vecka? Jag hade ofta söndagsångest förr men aldrig nu längre sen jag blev egen. Klart jag kan tycka det känns tomt på måndag morgon när Magnus och Atlaz gått till jobbet och man plötsligt är helt själv men det är inte samma sak. Och sen rullar allt på och man tar tag i nya saker och det känns spännande. Och så har man ju alltid djuren! Ångest eller inte, dessa underbara djur finns alltid där och får en på gott humör! Att kunna göra något bra – göra skillnad för djur i allmänhet – ger också något speciellt tycker jag. Det är det bästa jag vet!

Andruska har fått ärva min gamla mössa – fransig och sliten i stycken är den som bäst! Glädje!

hundlek
Ahhhggg, mums! Måndag, jo, man får trösta sig med att det kanske finns fika på jobbet? Om det inte finns nåt mer spännande eller roligt förstås. Egentligen behöver ju inte ett jobb vara så speciellt roligt eller utvecklande men det viktiga är nog att det istället finns något givande efter jobbet – hobbies eller så. Hörde någon kunnig prata om utbrändhet, att det sällan bara handlar om jobbet, utan helheten. Om man gör något givande på fritiden, hur stressigt livet är i övrigt, hur relationerna är och hur bra sätt man har att få kontrast till och koppla bort jobbet. Träning hjälper också, lagom gissar jag… Lagom är nog en rätt bra grej alltså!

hundlek1
En tröst om jobbet känns kämpigt är att det ju alltid finns annat. Jobbet äger inte en och man är inte sitt jobb. Även om man förstås behöver jobbet. Och så får man hoppas att man vågar bita ifrån när någon kör med en eller är otrevlig – vad är det värsta som kan hända liksom?

hundlek2
Hoppsan! Jo, ok, att man råkar ta i för mycket… där rök den kollegan, eller ännu värre – man själv, ups…

hundlek3
Nä, vi tar en omgång till, man ska ju inte ge upp för mindre! Fokusera på det som är bra. Försöka på nytt – man får välja sina strider som det så fint heter. Är saken värd att prata om? Det är den inte alltid. Alltså – känna efter, andas lite, ta tag i det och i så fall säga ifrån – diplomatiskt, vänligt men bestämt.

hundlekar
Nu du, din…

hundlek5
…biter vi ihop och tar tag i veckans uppgifter! Tror att vi alla måste ha en uppgift, att känna oss behövda och kunniga på något. Men så finns som sagt annat än jobb. Om du är nyfiken på en av de saker som gör just mig lycklig och gett mig mervärde, spänning, utmaning och ett sätt att göra skillnad hittar du anledningen ovanför förstås, men härkomsten finns här:

Hundhjälpen – adoptera en hund och rädda liv

Ha en bra måndag! 🙂

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Hurra – det är måndag!

  1. Väl talat hihihi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: