Blogg om höns och lantliv

Höns & stenpartier

hons-ljung
Ähum! Dino, vad har hänt här? Han ser faktiskt lite förlägen ut. Där rök mina sista stenpartiväxter. Men ljungen har visst fått vara kvar, tror den är rätt tålig (och kanske inte så god…). Så här är det alltid – det man planterat krafsas med glädje bort och det man bryr sig mindre om eller t.om anordnar för hönsen visas svalt intresse… känns det igen? Om man verkligen är mån om sina plantor är det nog bäst att hägna in dem (nä, inte hönsen, de har företräde här 😉 ). Men jag tycker det ser tråkigt ut med inhägnader och avskärmningar på en sån här lantlig tomt.

hons-ljung-vaxter
Med höns kan man aldrig vara riktigt säker på vad de ska gilla och inte, förstöra eller inte. Så är det bara. Jag har tidigare planterat perenner här i stenpartiet, tänkte att det kunde vara fint. Men nu har jag gett upp det där med växter i hönsträdgården. Efter att ha omplacerat en av växterna tre gånger fick den till slut en ny skyddad plats. Får se om den klarar sig. Men de stora växterna går ju bra! De som redan etablerat sig – pioner, spirea, vinbär osv och så alla ängsblommor som kommer varje år.
Just dessa vita ovanför verkar ointressanta, de har jag ju inte planterat, ja, du ser…

hons-ljung1
Eller, jag kanske får ta tillbaka det där… för där kom en hönsfot! Sånt som är nyss planterat med lös jord verkar mest poppis att sprätta upp… Sen är dom väldigt förtjusta i den tjocka, jordiga mossan på berget, där finns massor av små kryp. Men den här sorten verkar få vara ifred, den går man bara lite på… i förbifarten till nästa spännande plats.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: