Blogg om höns och lantliv

En djurvänlig helg

havet-hundar5
I lördags var det Djurens Dag. Men också kanelbullarnas – så vi packade med både dom och djuren och åkte ner till havet… Hönsen fick dock inte plats men de hade nog gillat all sand! Fast jag vet inte om folk hade gillat hönsklickar på stranden…
Gjorde du något djurvänligt i helgen? Har du tips att dela med dig på någon god gärning för djur i allmänhet? Kommentera gärna :-).

havet-hundar4
Läskiga grejer det här, eller hur Atlaz? Den här goa killen tyckte det var skönt i vattnet. Och att mysa på stranden, helst vid fikaplatsen ifall nån glömt en bulle… Han är mycket matglad :-).

havet-hundar
Den där linan är bra, man får ha koll på alla ben bara när Andruska sätter fart så man inte snärjer nån, gör rätt ont… Hon älskar att rusa runt som en galning på stranden – gräva, springa, plaska och busa. Och så vill hon gärna att man knycklar ihop tång till en boll och slänger iväg. Tur att det inte var nåt folk här ;-).

havet-hundarna
Och så pussar i massor! Hon gillar verkligen att pussas!

havet-hundar1
När vi packat ihop allt passade jag på att plocka nypon som växte vid stranden. Finns faktiskt ofta vid havet. Väldigt nyttiga! Perfekt att frysa in och ge hönsen till vintern som näringstillskott, några åt gången och tinade förstås…

havet-hundar2
Både nypon och rönnbär går bra att frysa in precis som de är. Rönnbären är bäst att ta efter första frosten, då blir de mindre sura. Bara att plocka och lägga i en bytta i frysen. Jag brukar kolla först bara så det inte följer med nåt kryp… Djurvänlig var det, jo, man gör väl vad man kan även för de minsta.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: