Blogg om höns och lantliv

Spadar & planer

grasmatta-hons
Idag tänkte vi börja planera lite för hur vi ska ha det här nere i ‘kärrområdet’. Men insåg snabbt att om vi ska flytta stenar, jord och stockar ska det läggas där vi ändå tänkt fylla upp marken. Det är bara det att då måste vi första dränera där och för att göra det behöver vi planera var allt ska stå… Ja, så där höll det på en stund. Det ena hänger på det andra, (som inte är klart) och då blir inget av det gjort… Du som har hus och trädgård, känns det bekant??

grasmatta-hons2
Men lust att jobba hade vi i alla fall. Så vi grävde helt enkelt bara lite på måfå… Lite ohämmat sådär. Vet inte om det blev särskilt fint men trevligt var det. Och till hönsens förtjusning!

grasmatta-honsen
Där vi fick loss en stor sten blev det snart ett sandbad. Efter att Dino hade bearbetat gropen lite tyckte han att den var som måttanpassad för just honom!

tradgars-hons
Perfekt husse och matte, här trivs jag! Ni gör ett enastående jobb!

grasmatta-honsen3
Dora till höger visar Kira var det finns grejer att äta. Stenbumlingar, jord och stockar har flyttats runt lite, ingen i det här sällskapet misstycker i alla fall.

grasmatta-hons4
Kajsa och Nuppe var helt försjunkna i jord… Ny jord alltså, vilken grej! Eller snarare gammal jord på ny plats – höns älskar trädgårdsarbete. Och de har inga krav beträffande resultatet, gräv och kasta runt grejer bara, det blir jättebra! Anspråkslösa får jag säga…

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: