Blogg om höns och lantliv

Stättared

stattared1
Idag gjorde jag, mamma och våra hundar en utflykt till Stättareds Gård. Sociala djur finns det här på 4H-gården men också café, skogsslingor och sjöar.

lantgard-blommor
Bilderna är inte direkt fantastiska men ibland orkar jag inte släpa med kameran så då får min urgamla mobil rycka in som vikarie…

stattared2
Intressanta blickfång.

lantgard-blommor1
De här odlingslådorna var lite roliga – hopflätade liksom. Enkelt och snyggt – passar perfekt här på landet.

stattared-honsgard
Här kommer väl ändå det mest intressanta, eller vänner? En jättestor hönsgård! En avdelning för insidan och en för utsidan och olika sektioner för olika hönsraser. Rejäl byggnad med stadigt nät och högt i tak. Ser skötselvänligt ut. Jag hade dock satt in mer inredning – sittpinnar, träd, stenar, buskar och stegar :-).

stattared
Puss på dig!

stattared6
Jag hittade flera såna här smarta matstationer för kaninernas hagar. Roligt när de gör det snyggt och passande med den gamla miljön.

lucka-honshus
Inga kaniner i närheten (ups, kan de ha blivit rädda för alla hundar vi hade med oss…?) men deras hus tittade jag desto mer på. Yttertaket var av tjärpapp tror jag (och så lite mossa då). En bra grund som ingen kan gnaga sig in i och två luckor. Luckorna var särskilt fyndiga tycker jag!

lucka-honshus-skjutdorr
Funkar ju minst lika bra som lucka för ett hönshus. Skjutlucka med handtag – praktiskt och säkert. Vi har en liknande hönslucka som Magnus pappa gjort. Giljotinmodell som han gjort av en gammal skåpsdörr, med ett sånt där litet dörrlås uppe så den inte börjar åka (huuu, hemska tanke!). Handtaget liknar dessa, som säkert också är från en skåpsdörr. Vår hönslucka sitter på insidan, och det går ju lika bra.

stattared-sjo
Och så en titt på näckrosorna efter en härlig fika och promenad. 🙂

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: