Blogg om höns och lantliv

Mattor & matning

tvatta-mattor
Den där stackars ullmattan har fått sig en omgång igen… Högtryckstvätt, jovisst! Med bevakning av grannbarnet. Egentligen bör man väl inte tvätta ullmattor med vatten men vi har gjort det förut och det gick bra. Förutsättningen är bara att vädret är varmt, helst lite blåsigt och att man flyttar runt mattan ibland samt att den hänger luftigt. Och att man tar in den på natten ifall det blir minsta regn! Man får ju räkna med några dagars torktid… så lite framförhållning krävs.

tvatta-matta-med-vatten
Såpa används till mycket här. Miljövänligt och giftfritt är bäst!

tvatta-ullmatta
Barnarbete, mmmm, man får ju passa på när man har snälla barn på besök ;-). Vattnet forslas bort innan vi hänger den på bergskanten tills nästa dag.
Tack för hjälpen!

tvatta-matta
Och så tyckte besökarna om att mata. Jag brukar skoja om att man inte får gå härifrån förrän man tittat på hönsen ;-). Det gäller oavsett om Magnus jobbar hemma och får ett snabbt affärsbesök eller om det är kompisar, familj eller vad som. Postgubben/gumman brukar dock få slippa undan… Helst ska besökaren mata också. Dino höll jag för mig själv denna gång eftersom han inte är så varsam med barnhänder…

tama-hons
Mysige Dino lät sig så snällt hållas.

tama-hons1
Och klappas.
Hur ska man hålla? Dino är lätt eftersom han inte sprattlar så mycket, men en hand under och en snett över vingarna brukar bli bra. Och tätt intill kroppen, annars känns det snabbt rörigt med vingarna eller väldigt tungt.

tamare-hons
Riktigt stolt kände jag mig över Dinos exemplariska uppförande. Och besökarna verkade nöjda över att ha fått veta lite mer om höns.
Ha en fin helg! heart

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Mattor & matning

  1. Tack för visningen av hönsen. Det var lärorikt och spännande, både att höra allt om hönsen och få mata och hålla i dem. Tack!
    Mvh Roger med familj

  2. Tack själva, det var roligt att träffa er! Välkomna åter! Hälsingar Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: