Blogg om höns och lantliv

Torka & värme

tradgard5
Vi är lite sega av den här värmen och lågtrycket idag så det blev inte så mycket gjort. Läsa, fixa lite och ta en kort promenad med vovvarna – mellan åskknallarna. Nu fick vi äntligen lite välbehövligt regn på våra stackars blommor och träd.
Lite bruna blad från blomman orkar man med att plocka bort i alla fall. Dino inspekterar. Och hjälper till att norpa ett och annat (men inte av rätt sort, ähum…).

tradgard3
Man får inte glömma att dricka i värmen! Ingen säger dock vad man ska dricka men jag tror de menar vatten ;-). Och mineralvatten är alltid bra så man får tillbaka lite salter. Hönsen får dock nöja sig med vanligt kranvatten.

tradgard4
Magnus satte för några veckor sen upp en koppartråd längst upp på hönshustaket. Den ska tydligen få regnvattnet att skölja bort alger och annat grönt från takpannorna, så man slipper ta sig an borstar och olika medel. Får se om det funkar. Vi har aldrig behandlat taket och nu börjar det bli lite grönt. Funkar det får huset bli nästa experiment. Nån som provat? Oj, gräsmattan är fortfarande knallgrön här… 

torr-grasmatta
Och lite plock i hagen. Nu ser vissa delar av gräsmattan ut så här… Antingen får vi skaffa en vattenspridare för att få bukt med de torra partierna och de träd som redan ser ut som Oktober eller så får vi ta ner några björkar. Vi har massa träd så att gallra skadar nog inte. Både gräset och de träd som blir kvar mår nog bättre då. Och så får vi mer kvällssol :-). Men det känns lite brutalt bara. Svårt att ångra sig sen… Och så skyddar de hönsen lite tänker jag. Fast man kan ju alltid ha lite bord eller buskar här och var. Hhhmm, får tänka på detta ett tag.

tradgard2
Och så lite fika under parasollen! Av matte fick Dino visst inget… så han går lite trumpet vidare.

tradgard1
Då provar vi hos husse. ‘Hallå däruppe?’ Färgprickarna på husses jobbarbyxor har han redan provat, de gick inte att äta!

tradgard6
Folk som äter på något är alltid populära…
Ha en trevlig kväll!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: