Blogg om höns och lantliv

Att ha höns…

blogg-hons-5
Att ha höns är väldigt roligt, de är så charmiga och får en att skratta. De gör ju så tokiga och ofta lite klumpiga saker. Och så den där nyfikenheten – de ska lägga näbben i blöt överallt! Jag ser ibland frågor på forumet Alternativ om hur man gör med höns och rabatter, terasser och gräsmattor. Eh, jaaa, det enklaste är nog att inte göra något alls med dem…

blogg-hons2
För med höns i trädgården kan man aldrig vara riktigt säker på att de inte går där de inte ska eller äter det de inte får… Här är Dino och Rova ute på vift. Magnus gick runt i trädgården häromdan och fyllde igen jord där marken sjunkit och det blivit gropar. Just denna igenfyllda gropen tyckte Rova blev ett perfekt sandbad…. ähum! Man kan liksom inte styra detta riktigt, jag tror man blir rätt stressad om man ens försöker.

blogg-hons1
Nuppe är i full färd att undersöka mattes nya blommor, och kanske provsmaka! Vad gäller rabatter har vi nog gett upp. Hade lite perenner ett tag men dessa får man ju hägna in med nät om man ska ha dem kvar och det tyckte vi blev fult. Hönsen är finare, och viktigare! Vi satsar på sommarblommor i krukor, de har man lite mer kontroll på. Och så några perenner på utsidan av staketet där hönsen inte går (oftast). Men visst finns det växter de knappt rör, det beror nog på hur attraktivt läget eller jorden är just där. Men som sagt, det vet man aldrig.

blogg-hons3
Och så det här med att vilja vara precis där man är. Fast de tröttnat ju fort oxå… Terassen skulle man kanske vilja ha fredad men å andra sidan tycker jag det är jättemysigt att ha dem vilandes vid fötterna där eller cirklandes runt sig när man fikar. Fast klickarna är ju mindre mysiga… Och sanden efter sandbadet som de alltid ska gå och skaka av sig just där! Visst kan man hägna in och skärma av allt som man vill skydda men det känns både opraktiskt och ser tråkigt ut, i alla fall här.
Och terassen är ju väääldigt populär! De kan ju välja – gassande sol eller skugga under bord och parasoll. Livet de luxe!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: