Blogg om höns och lantliv

Nallar & värme

tvatta-nallar
Här sitter ungefär halva gänget på tork, de var lite läbbiga så det var dags för tvätt! Alla har faktiskt namn, ja, vi är lite barnsliga. Och ibland kör jag dockteater med dem (för Atlaz alltså, han tycker det är så roligt). Kanske ska tillägga att det är Atlaz nallar! Fast grodan är Andruskas. Hon fick den i julklapp och hon älskar den! Men det tog ett tag att få henne att inse att den är bara hennes. I början nosade hon bara försiktigt på den och tittade sen frågande på oss. Lilla hjärtat kan ju aldrig ha haft något eget i Rumäniens hägn och definitivt inte som gatuhund. Eftersom Atlaz är väldigt dominant med stort ha-begär markerade vi tydligt nej när han gick mot grodan, rätt snabbt respekterade han den faktiskt som hennes. Vi lade också den intill Andruska, ofta och i flera situationer. Till slut drog hon den diskret intill sig, gissa om man smälte! Nuförtiden går hon omkring och söker upp den vid läggdags och bär den med sig till sin sovplats. Så sött!

tvatta-nallen
Ingen av hundarna förstör sina nallar, det är liksom inte hobbyn som för vissa andra hundar att göra hål och dra ut innehållet över halva golvet… Nej, båda tvättar dom försiktigt, tuggar lite på dom och sover med dem. Atlaz springer runt och slänger dem hit och dit men det brukar dom tåla. Några av dem har dock blivit lite kantstötta med tiden och så åkte gräsklipparen över en häromdagen så dessa fick jag sy innan tvätten. Här är näste man på operationsbordet!

tvatta-gosedjur
‘Vad är DET?’
Hönsen har varit med mig ute flera timmar idag, härligt. Vi har suttit under parasollen, tittat på intressanta saker, sålt lite ägg, städat lite i hönsgården, fotat och plockat ihop lite hönsgödsel till grannen. Och så har jag faktiskt varit ute och sprungit också, känner mig nöjd!

tvatta-nalle
Dino tycker det här skrinet var trevligt. Om jag får säga det själv tycker jag också det, jag har ju gjort det i slöjden… hi hi. Lådor är ju alltid praktiskt, och lite roligare än den där smörkniven…

tvatta
Men mest har hönsen gått omkring i skuggan denna jättevarma dag, puh.
Nu har Magnus kommit hem från jobbet så vi ska sätta oss på terassen med något ätbart. Men först ska hundarna ha mat, Dinos sår tittas till och hönsen nattas.
Ha en trevlig kväll!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: