Blogg om höns och lantliv

Barn & djur

barn-o-hons
Barn som är här på besök brukar vara förtjusta i hönsen, speciellt denne lille killen!
‘Mamma, dit vill jag gå, kom!’ Atlaz följde också med i full fart. Höns är väldigt barnvänliga. Ja, vänliga rent allmänt, snälla och fredliga. Mot människor i alla fall. Bra husdjur för barn tycker jag. Fast en vuxen måste ju (som alltid) ha huvudansvaret att de sköts bra och kan ta över när barnet tröttnar.

barn-o-hons1
Höns är sociala, sällskapliga och intresserade av det mesta! Våra är rätt vana vid barn och hundar. När vi tagit in Atlaz (de går inte ihop, eller jo hönsen med honom men inte tvärtom) sprang den lille runt och jagade dom… Men rätt ok var detta eftersom de sen fick matrester! Ris och pastaskruvar flög över halva tomten, till hönsens stora förtjusning! Men mata fint kunde han faktiskt också, en till dig – en till mig, för varannat riskorn åkte nämligen ner i den lilla männsiko-magen ;-).

barn-o-hund
När gästerna gått hem hade den lille killen glömt sitt äpple, hurra!
‘Öh, fast hur får man tag i det? Dino! Jag når ju inte!’

barn-o-djur2
‘Rova, jag ska hjälpa dig (att äta upp det)! Nu ska vi se…aahh.’

barn-o-hundar
‘Så här gör man förstår du. Man tar tag här och drar det över kanten, då borde det trilla ner i gruset’. Sagt och gjort!
Vilken hjälpsamhet, eller i alla fall målmedvetenhet och finmotorik! Dino är den mest matglade, han vräker brutalt i sig utan att ge något till hönorna. Men nu gick det relativt bra, kanske lite mätt efter pastan…
Nuppe däremot är en riktig gentleman, men var är han? Väntar nog intill, lite försiktigt. Rova, Nuppe och Kajsa är de som äter finast ur handen utan att hugga hårt så de brukar besökare få mata. Annars kan de ju få en bild av höns som aggressiva och det vill man ju inte…

barn-o-djur1
‘Matte, det här var jättegott.’
Man får hålla hårt i äpplet annars är det någon som rycker med sig det på en springtur. Och som hönsmamma tänker jag då att det blir orättvist, eller ännu värre, den springande hönan sätter i halsen (!). Och hur gör man den där… vad heter den nu… manövern på en höna?

barn-o-djur
Jo, jag kan intyga att det här äpplet varit nere på marken flera gånger redan…
Vilken tur att matte fick tag i det så hon kan hjälpa till att mata (nej, inte äta 😉 ).

 

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: