Blogg om höns och lantliv

Rovas ägg

skalkortel
Ifall någon undrar hur det har gått med Rova och hennes äggläggande vill jag bara berätta att hon mår fortsatt bra, dvs. pigg och frisk, sedan Påskdagen. Hon har inte lagt några fler konstiga skinn-ägg eller haft de symtomen igen. Hennes ägg har i och för sig ända sedan början av hennes äggläggarkarriär varit lite konstiga. I början var de alltid det – kalkprickar, skrovliga, flammiga eller tvåfärgade. Det har fortsatt så men på senare tid är det mer än varannat som är helt perfekt. Antagligen har hon en liten missbildning på skalkörteln. Inget annat verkar stämma. Det viktigaste är att hon mår bra och det gör hon!

skal
Det vita ägget är någon av leghornens – alltid jämna, fina och kritvita. Det högra är ett av Rovas ‘knasägg’ (oj, det är visst ett litet sågspån på också…) och det nedre är hennes perfekta ägg – mörkt med mörkbruna prickar – precis som ett welsumerägg ska se ut. De är så fina!

skal
I perioder lägger hon faktiskt inga ägg alls. T.ex efter det där med Påskdagen tog det nog två veckor innan hon la ett. Och annars lägger hon för det mesta ett varje eller varannan dag. Vi får i alla fall alldeles tillräckligt med ägg och det känns så bra att få sina egna och aldrig köpa från den hemska äggindustrin.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: