Blogg om höns och lantliv

Blåbär & blommor

parakitbur
Mina nymfparakiter Joakim och Alma ska ju också få sitt roliga så jag ändrar om lite då och då i deras rum. Omväxling är viktigt. Tog med lite blåbärskvistar från lunchpromisen också. Joakim tycker det ser trevligt ut när de hänger ovanför badet, han ska nog strax åka dit. Och så har jag hunnit med att städa fågelburen, jobba lite och fixa lite i hönshagen och trädgården.

inredning-fagelrum
Och så fick de några maskrosblad förstås. Grodblad funkar också bra samt olika slags gräs-fröstänger från ängen. Mycket poppis att strimla allt detta till konfetti… sysselsättning och mat i ett!

inredning-tradgard
Jag vet, det är tidigt för sommarblommor. Men vi var i Zoo-affären i Kungsbacka igår för att köpa fågelmat och hundgodis och det var nästan vägarna förbi handelsträdgården… Svårt att låta bli, det finns sååå mycket fint! Säsongen är så kort så man vill ju börja så tidigt det går. Det är fortfarande frost på nätterna och blommor mår bäst av att inte stå ute då. Men… att ha ett hönshus har sina fördelar! Där kan man ju ställa in dem! Det kan bli hur kallt det vill för vi har automatisk värme när det går under 5 plusgrader :-). Och såna här är ju bara att plocka med sig när man ändå går och nattar hönsen. Praktiskt va? Sommaren är här!

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Blåbär & blommor

  1. Härligt med djur i sin omgivning! Vi har med höns, hund och kaniner, jätteroligt.
    Mysig blogg.
    Vi ses igen!

  2. Ja, visst är det! Djur är så underbara och tillför så mycket! Roligt att pyssla om dem också. Tack för besöket och din kommentar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: