Blogg om höns och lantliv

Ogräs i gruset…

kantsten
Har varit ute några timmar och fixat lite i trädgården. Den buskiga björken till vänster, intill grusgången, tog vi bort. Har huggt ner en träddunge där tidigare men nu började det växa upp igen. Åh, vad jag gillar sekatören, så praktisk och effektiv! Går nog fortare med röjsågen men den skulle jag aldrig ta ut! Har nog lite fobi för eldrivna verktyg… Skruvdragaren går däremot bra, den har ju ingen sladd… ;-). Nej, men det är nog farlighetsgraden ihop med ljudet som gör det så läskigt, kanske elen också faktiskt… Vanlig såg, hammare och sånt som man liksom har kontroll på känns ok. Fast sekatören är ju klart favoriten! Så roligt att gå och knipsa och jämna till!

kant
Då var den spretiga björkbusken bortknipsad. Det växer så det knakar överallt här så man får liksom hålla det lite i schack. Vill inte ha för mycket sånt nära huset. Hönsen tyckte detta var väldigt spännande, det låg ju massa torra löv i botten! Och vad kan man göra med dom? Hmmm, och jag som snarare hade tänkt framhäva den där kanten. Kontrasten mellan stenar, gräs och grus blev visst lite luddig nu… Men det kan nog bli fint, man kan ju sätta en platt stor sten och typ en kruka ovanpå stubbarna. Och så får vi kanske ta fram krattan…

kantstenar
Får se om det går bättre att göra fina kanter på andra sidan. Nähä, inte där heller ;-). ALLA löv ska ut! I gruset… Det finns de som har frågat (det brukar vara såna från stan med lite prydligare tomter) om vi inte ska dra upp grejer ur gruset, samtidigt som de rycker upp en grästuva. Klart man kan, men det blir liksom mer att hålla efter ju mer man börjar fixa… Och på landet behöver det ju inte vara så noga. Men om någon vill gå här och rycka säger vi inte nej men egentligen tycker jag det är fint med lite mossa och kort gräs i gruset. Fast en maskrosinvasion kanske inte blir så fint. Så jag och Magnus bestämde oss då för att vi kan dra upp blad men låta gräs, mossa och blommor växa i gruset. Så kan vi säga det till gästerna nästa gång så de inte överarbetar, hi hi. Lagom fint är bäst! Det kan ju lätt bli ett evighetsjobb annars: jag ska bara ta den också, och den, och så den….

kanter
Tror vi tar en liten paus nu. Nuppe är så söt. Han är ganska skygg och gillar inte kroppskontakt men han kan ändå komma fram och bara ställa sig framför oss ibland. Så står han där och tittar en stund. Här intill husse på trappan. Han kollar bara läget liksom. Social men ändå reserverad. Och sitter man på en filt på gräsmattan händer det att han kommer fram och provar att gå försiktigt på den och är allt lugnt kanske han t.om lägger sig där en stund.

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “Ogräs i gruset…

  1. Magnus påminde mig om att röjsågen faktiskt inte går på el utan bensin! Hoppsan, hur tänkte jag? Röjsåg med sladd… det hade ju varit lite opraktiskt ;-). Och ännu farligare! Jag var nog helt inne i cirkelsågarnas och gireringssågarnas värld…. (de går i alla fall med sladd, förlåt el 😉 ). Läskiga är dom i vilket fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: