Blogg om höns och lantliv

Burägg :-(

buragg
Påsken närmar sig, vilka ägg är bäst för hönorna undrar folk. Man vill ju inte bidra till djurplågeri.
Det bästa är förstås att avstå från ‘industriägg’ och istället välja ägg från små gårdar där man vet att hönorna har det bra. Man kan utan problem leva utan ägg också! Men allt är relativt och av industriäggen är KRAV-märkta ägg från hönor som även får gå ut det bättre valet. Men även där finns stora brister – hönorna kläcks i maskiner, tupparna dödas direkt, de är för många, de får korta liv, de styrs av onaturliga ljusprogram som leder till sömnbrist, de transporteras en eller flera gånger och slakten är plågsam.

WILLYS har precis blivit buräggsfria! Även PrisExtra och Hemköp har efter påtryckningar tagit ställning. Många ICA- och Coop butiker har slutat med burägg men en policy som gäller alla deras butiker har inte kommit än. Som konsument kan du påverka!

Hjälp till att förbättra för hönorna – stöd Djurens Rätt (Sveriges största djurrättsorganisation) som kämpar för att få bort buräggen. Bli medlem, skriv på namninsamling, maila butiker, skänk en slant och se till att vara en medveten konsument. DU gör skillnaden!

DJURENS RÄTT

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: