Blogg om höns och lantliv

Piondrömmar…

trad
Jag är ingen trädgårdsfantast direkt och ingen av oss är pedantiska. Rätt skönt att kunna ha det lite lagom som på en naturtomt, för ju mer man ordnar desto mer får man liksom hålla efter… Vi klipper gräset och försöker ha det lite städat men prydliga rabatter och så passar inte riktigt här.

tradfix
Fast det är klart att jag gärna sett att pionknopparna fick vara ifred. Dessa fantastiskt fina blommor! Så nu har jag och Magnus gjort små pionskydd. Hade en massa spillbitar och bambupinnar som vi knåpade lite med. De har aldrig blommat förut, tror det brukar vara först tredje året och det borde bli i år. Får se vad som händer… Nu blir de i alla fall inte avhuggna av hönsnäbbar!

tradgardarna
Jag har försökt med stockrosor men de satte jag här i ‘hönsträdgården’, borta mot staketet, men hönsen tyckte att just den platsen passade bättre som sandbad… Det är nog ingen idé att hoppas på för mycket härinne… Murgröna är en annan favorit, hade kunnat ha dem överallt! Och de får vara ifred, de växer ju gröna hela året så inga knoppar att kapa. Dino tycker arrangemanget ser ok ut.

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Piondrömmar…

  1. Det är roligt att se hur tama dina höns är…det är inte mina! Och så fint ni har det runt omkring…..syns tydligt att dina hönor har ett drömliv!

  2. Tack Britt-Marie! Roligt att höra! Våra är inte jättetama men har man nåt gott i handen äter alla och kanske då även hoppar upp i knät. Och de kommer gärna fram och tittar vad man gör. Men de är skygga för klappar och att bli lyfta. Förutom Dino då, han låter sig lugnt klappas, lyftas och kramas! Sötisar är de allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: