Blogg om höns och lantliv

Blommor, dis och drömmar

AB
Det är något med vissna blommor och torrt gräs… och en hönsstjärt i matchande färg mitt i allting… Jag gillar verkligen blommor, även om vi inte har så många (undras varför?). Men att se en harmonisk och nöjd flock höns gå omkring är det allra finaste smycket i en trädgård tycker jag.

ABCD
Vackra Rova drömmer sig bort i vassen. Så här tänker man sig nog en hönsdröm. Själv drömmer jag ibland om hönsen, inte bara dagdrömmar (de där om hur man ska lyckas få alla höns att leva ett bra liv och att någon gång kanske kunna 
öppna ett hem för alla de oönskade), utan nattliga också. Fast kanske inte så konstigt när en stor del av dagens tankar och sysselsättning ägnas dom.

ABCDE
Fast natt-drömmarna handlar tyvärr mer om att de är i fara på något sätt (hönsmamma, jo tack) eller som härom natten, att hönsen var många fler. Det såg dock inte ut som vår hönsgård men så brukar det ju vara i drömmar. Det fanns glas emellan, såg dom liksom mer som på ett zoo. Och så hade vi många fler tuppar… vad ska man göra med dem? Fast den senaste oron är inte befogad eftersom vi inte vill föda upp kycklingar, av bland annat den anledningen…

ABC
Sälja kycklingar är nog inte så svårt, men det skulle säkert vara det att släppa dem ifrån sig. Små dunbollar som man har ömmat för som ska bli egna speciella personligheter. Och sätta tuppar till denna värld mot en oviss framtid… Översatt – det skulle nog inte säljas några kycklingar här… så tupparna, ja, de  skulle få delas upp mellan olika hönor, hönshus och hagar. Magnus skulle nog inte bli överförtjust direkt… hhmmm.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: