Blogg om höns och lantliv

Det blåser, hjälp!

vind
Visst blåser det mer nu för tiden? Det är väl tyvärr en del av den globala uppvärmningen… Men vi har det ändå bra här i norr, tänk i Kina där de får gå med skyddsmask i städerna eller i Indien där flera hundra tusen dör av avgaserna årligen! För att inte tala om alla djur som far illa vid naturkatastrofer, olje- och kemikalieutsläpp, regnskogsskövling och höga växthusgaser.

VVV
Nä, nu ska jag inte ge dig klimatångest. Men tänk på att saker som är bra för miljön också är bättre för oss själva och för djuren, så vi har ju allt att vinna på att göra miljövänliga val! Jag brukar tänka ‘vad kan jag göra åt det här’? Oftast kan man göra något, utan att det ens är svårt. Alla kan inte göra allt men helt klart är att alla kan göra något!

VVVV
Så om vi alla börjar leva lite miljövänligare så går det att förbättra klimatet! Och det är inte svårt: panta, källsortera, köra miljövänligt, energisnåla, äta mindre kött, köpa mindre plast och köpa så mycket ekologiskt det går. 
Så, då har vi löst världens klimatproblem också, här på måndag eftermiddag 🙂 .

vindstorm
Fluffiga Rova tycker precis som matte inte så mycket om blåst. Hon vänder ryggen till så går det bättre, fast det beror ju på vart man ska… hhmm.

vind-kall
Men att stå med båda fötterna på jorden, behålla en medveten blick och inte vända kappan efter vinden, då står man stadigt och hållbart…
(Fast motvind är kanske ändå bäst. För frisyren i alla fall…)

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “Det blåser, hjälp!

  1. Underbara bilder.

  2. Britt-marie on said:

    Hej!
    Vilka fina bilder och jag blir väldigt inspirerad av dem! Fick lust att genast gå ut och sätta igång. Du verkar duktig, får man ställa några ny börjar frågor?

  3. Hej Britt-Marie!
    Tack för din kommentar, roligt att du gillar bilderna! Du får absolut ställa frågor, antingen som en kommentar under något av inläggen (kan vara under äldre inlägg också, jag ser din kommentar ändå och kan svara dig där), eller så går du via kontaktformuläret. Jag hjälper gärna till om jag kan 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: