Blogg om höns och lantliv

Morgon i hönshagen

hons-o-tupp
Uppe ‘med tuppen’ idag! M skulle iväg med några kollegor på ett möte och blev hämtad så han fick lite sovmorgon. Så jag passade på att gå upp tidigt, just det (!). Skönt att vara i ordning, ätit frukost ihop, skött hundar och fåglar när klockan bara är 8.00! Kändes nästan som man hade ett ‘normalt’ jobb 😉 . Till och med Dino har hunnit vattenkamma sig!

honshage-inredning
Känns som man får mer gjort och får massa extra tid när man går upp tidigt. Passade på att göra i ordning lite i hönshagen. Byta plats på stenar och stubbar, kratta lite och plocka undan klickar.

honshage
Den stora stenen är bra som kloslipare och som sittplats för både stora och små. Funkar också bra som avsats när tunga Rova, som inte flyger så bra, vill hoppa upp på pinnen i trädet. Höns gillar omväxling så det är bra att ändra om då och då, och så hålls ju hagen fräschare.

honshage-vaxter
Och så har jag fyllt på med lite lövhögar och nya stubbar. Ibland kapar jag av hela grästuvor från trädgården och slänger in. Sådana som ändå står upp lite för mycket alltså. Naturtomt – på gott och ont kanske – det gör inte så mycket om man jämnar till (eller ojämnar till…). Lite korn på detta så har de att göra en stund.

Ha en bra dag!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: